<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
ontdek meer HEYDAY.

Duik in de wereld van onze diensten Dot

HEY.FM #1: De kracht van huisvesting en werkplek binnen FM

Terug naar blog overzicht

Huisvesting is een van de kernfuncties van Facility Management. De kwaliteit van de werkomgeving heeft directe invloed op het welzijn en de productiviteit van medewerkers, maar ook hoe aantrekkelijk een organisatie wordt gevonden door nieuwe medewerkers. Daarnaast vormt het vaak een aanzienlijk deel van de operationele kosten van een organisatie. Van groot belang om hier voldoende aandacht aan te besteden! Zit je goed? Volume omhoog. Welkom bij HEY.FM!

Tijdens deze eerste podcast gaan wij in gesprek met Simone Bouwer, Afdelingshoofd TOP Services en Sophie Tuïnk, Facilitair Adviseur, beiden werkzaam bij de Gemeente Zwolle. Ook Redmar Broerse, Consultant bij HEYDAY Consultancy sluit aan en praat mee over de uitdagingen en ontwikkelingen op het gebied van huisvesting. 


Een krachtige facilitaire tool

De Gemeente Zwolle en HEYDAY Consultancy hebben beiden een belangrijk doel: huisvesting en werkplek zo krachtig mogelijk inzetten. Niet alleen functioneel, maar ook de beleving is hierbij belangrijk. Bij de Gemeente Zwolle komt daar ook bij kijken dat zij hun kantoren steeds meer van de Zwollenaren laten worden. “Dat het kantoor herkenbaar is: dat je als bewoner ervaart dat het kantoor echt van Zwolle is. De drempel om naar binnen te lopen wordt hiermee mogelijk lager” aldus Simone. 

Discrepantie tussen traditie en ontmoeten
Een uitdaging waar Simone en Sophie nu tegenaan lopen is de discrepantie tussen medewerkers die een traditionele werkplek willen en de personen die juist voor de ontmoeting naar kantoor komen. Simone: “We willen zo goed mogelijk inspelen op de behoeften van de gebruikers. We willen met cijfers onderbouwen waar deze behoeftes liggen. Het is belangrijk om vervolgens gezamenlijk de juiste keuze te maken. Hierbij wil je in je achterhoofd houden: gebruikers moeten hun werk goed kunnen uitoefenen, maar welk werk is dat dan? Dat zijn we nu aan het onderzoeken. Mijn tip: maak de gebruiker eigenaar van zijn of haar eigen werkomgeving.” 

Nieuwsgierig geworden? Luister hier de podcast!

Podcast huisvesting 2Op de foto (v.l.n.r.): Redmar Broerse, Sophie Tuïnk, Simone Bouwer en Floor Holland. 

Host Floor Holland
Picture of Anne Roos Elliott

13-05-2024

Brand Specialist