<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
ontdek meer HEYDAY.

Duik in de wereld van onze diensten Dot

HEY.FM #5: Duurzaamheid cruciaal binnen FM

Terug naar blog overzicht

Duurzaamheid is een cruciaal onderdeel binnen de facilitaire branche. Als belangrijke spelers achter de schermen beheren facilitaire professionals de essentiële aspecten van de werk- en leefomgeving. Zij hebben de macht om energieverbruik te verminderen, afval te minimaliseren en gezonde werkplekken te creëren. Een duurzame aanpak in facilitair management draagt bij aan een betere planeet en een hogere kwaliteit van leven voor gebruikers. Kortom, Facility Management speelt een leidende rol in het realiseren van duurzaamheidsdoelen. Zit je goed? Volume omhoog. Welkom bij HEY.FM.  

Tijdens deze vijfde podcast gaan wij in gesprek met Michelle Meier Mattern, Sustainability Lead Facility Management bij Nationale Nederlanden, en Muriel Moorrees, Duurzaamheidsmanager bij HEYDAY. Zij praten over de verschillende invalshoeken van duurzaamheid binnen de facilitaire wereld en de trends en ontwikkelingen op dit gebied. 

Een duurzame toekomst begint bij de jongste generatie 
Duurzaamheid is een kans voor de facilitaire branche om een positieve verandering teweeg te brengen en een duurzame toekomst te creëren. Daar zijn Michelle en Muriel het volledig mee eens. Michelle: “Duurzaamheid is voor mij altijd een belangrijk onderwerp geweest. Als kind vond ik het al belangrijk om goed te zijn voor de natuur en niets op straat te gooien. Dit ontwikkelde zich verder en nam ik mee in mijn studie. Met deze intrinsieke motivatie ben ik uitgekomen op een duurzaamheidsfunctie binnen het bedrijfsleven.”  

Samenwerking in de volledige keten 
Duurzaamheid kan je vanuit veel verschillende invalshoeken benaderen, maar volgens Muriel is het zeker iets wat je samen moet doen: “Duurzaamheid staat voor samenwerking. We moeten het samen doen, want facility management kan dit niet alleen. Begin met kleine stapjes en betrek medewerkers, leveranciers en klanten. Communiceer hier ook duidelijk over wat de verandering betekent en wat je hiermee bereikt samen.” 

Nieuwsgierig geworden? Luister hier de podcast!

Aflevering 5

Op de foto (v.l.n.r.): Michelle Meier Mattern, Muriel Moorrees en Floor Holland. 

Michelle
Picture of Anne Roos Elliott

10-06-2024

Brand Specialist