<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
ontdek meer HEYDAY.

Duik in de wereld van onze diensten Dot

HEY.FM #4: De invloed van datagedreven FM

Terug naar blog overzicht

De rol van data binnen facility management wordt steeds belangrijker. In het kort betekent datagedreven FM dat facility managers gebruikmaken van gegevens en analyses om bijvoorbeeld slimmere beslissingen te nemen, kosten te verlagen en de algehele kwaliteit van faciliteiten en de operationele efficiëntie te verbeteren. Het is tijd om in te zoomen op dit onderwerpen en belangrijkste trends en ontwikkelingen te bespreken. Zit je goed? Volume omhoog. Welkom bij HEY.FM.  

Tijdens deze vierde podcast gaan wij in gesprek met Eelco de Voogd, CEO en Chief Happy Customers bij Reworc, en Amber Klaassen, Consultant bij HEYDAY Consultancy en data-expert. Zij praten over de mogelijkheden van datagedreven facility management en de trends en ontwikkelingen op dit gebied. 

Geen keuzes meer op onderbuikgevoel
“Waarom is data zo belangrijk? Er worden veel keuzes gemaakt op basis van meningen en onderbuikgevoel. Wij willen daar graag bewijslast voor aanleveren, om zo de juiste keuzes te maken”, aldus Eelco de Voogd van Reworc. Door middel van een software oplossing analyseert dit bedrijf hoe mensen (samen)werken, hoe zij cultuur ervaren en hoe tevreden ze zijn. Dat levert datagedreven inzichten op in de behoeften van medewerkers binnen kennisorganisaties. 

De charme van data
Amber Klaassen vertelt over de charme van data: “Het wordt doorgaans gezien als iets ingewikkelds, maar we verzamelen eigenlijk veel meer data dan we hier bewust van zijn, denk aan het uitzoeken van een nieuwe telefoon of een vakantie. Hiermee kan je door de juiste informatie de juiste vergelijkingen trekken en daarmee de juiste keuze maken.” 

De daadwerkelijke oorzaak 
“Een verassend datavoorbeeld is de uitkomst van onze belevingsscan. Volgens de medewerkers uit het onderzoek was het te warm in de vergaderzalen. Het bleek na metingen echter niet aan de temperatuur te liggen, maar aan de CO2 waardes. Je acteert normaal gesproken op de temperatuur, maar dit lag aan het klimaatsysteem. Die moest geoptimaliseerd worden. Door zowel de objectieve kant als de subjectieve kant te combineren, kan je tot de daadwerkelijke oorzaak komen van het probleem” vertelt Amber. 

Nieuwsgierig geworden? Luister hier de podcast!

DSC02512Op de foto (v.l.n.r.):  Eelco de Voogd, Floor Holland en Amber Klaassen.

Host Floor Holland
Picture of Anne Roos Elliott

04-06-2024

Brand Specialist