<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Huisvestingsmanagement

Huisvestingsmanagement: Beheer van A tot Z

Huisvestingsmanagement is het dagelijks beheer van een pand waarin een organisatie is gehuisvest. Het bestaat uit alle diensten en voorzieningen die ondersteunend zijn aan de huisvesting van een organisatie, van het beheer en onderhoud van een pand tot het inrichten van de werkplek en alles daartussenin. Een belangrijke taak: een goed onderhouden pand is immers het visitekaartje van elke organisatie, heeft invloed op de tevredenheid van medewerkers en helpt bij het werven van nieuwe collega’s.

Huisvestingsmanagement: dagelijks beheer

Huisvestingsmanagement zorgt ervoor dat gebouwen geschikt zijn en als prettig worden ervaren, nu en in de toekomst. Zonder gedoe, met waarborging van de bedrijfscontinuïteit en veiligheid, en tegen zo laag mogelijke kosten. Belangrijke prestatie-indicatoren zijn de staat van het pand, medewerkerstevredenheid en de huisvestingskosten.

Maar hoe zorg je voor de juiste balans? Sommige gebouwen dienen in topconditie te blijven, voor andere is een redelijke staat van onderhoud voldoende. Het antwoord op deze vraag vloeit voort uit het primaire proces, de visie, missie en organisatiestrategie. Het juist prioriteren van beheer en onderhoud speelt een grote rol, maar vergeet ook taken als leveranciersmanagement, contractmanagement en huismeesterdiensten niet.

Huisvestingsmanagement
Huisvestingsmanagement

Huisvestingsmanagement: meer dan ondersteuning

Huisvestingsmanagement is meer dan ondersteuning. Goede huisvesting kan ook een bijdrage leveren aan het realiseren van strategische doelstellingen, het bevorderen van samenwerking, het ontwikkelen van nieuwe innovaties, het aantrekken en binden van medewerkers en daarmee de groei en bloei van de organisatie. 

Als huisvestingsmanager heb je invloed op verschillende elementen die bijdragen aan het behalen van die doelstellingen. Of het nu gaat om duurzaamheid, de ‘war on talent’ of het creëren van de ideale werkomgeving. Op deze manier leidt goede huisvesting tot hogere winstgevendheid, vitale en flexibele organisaties en een positief imago.

De meerwaarde van huisvestingsmanagement bij HEYDAY

HEYDAY staat bekend als verbinder en regisseur met focus op mensen, innovatie en duurzaamheid.
Wij zijn een toegankelijke organisatie waar je terecht kunt met al je vragen over het optimaliseren van huisvesting.
Huisvesting is maatwerk: Jouw specifieke situatie is ons vertrekpunt. We kopiëren geen formule, maar kijken naar visie, strategie, pand, locatie, budget, medewerkers en behoefte. Of je nu een adviesvraag hebt, ondersteuning bij de operationele inrichting behoeft of het dagelijks beheer uit handen wil geven. Bij HEYDAY gaan we voor praktisch en strategisch huisvestingsmanagement van A tot Z.
Ervaring van A tot Z: We hebben ruime ervaring met elke fase van (strategisch) huisvestingsmanagement. Omdat we weten waar we over praten, kunnen we in het voortraject als geen ander rekening houden met de exploitatiefase. En andersom.
Bewezen trackrecord: Onze specialisten beschikken over verregaande kennis om een omgeving te realiseren waarin medewerkers optimaal presteren — van het implementeren van FMIS-systemen en het optimaliseren van meerjaren onderhoudsplannen, tot het continu monitoren van de bezettingsgraad en het signaleren van knelpunten in bestaande huisvestingsconcepten.

Bespreek je huisvestingsvraagstuk

Een goed onderhouden pand is het visitekaartje van elke organisatie. Spar met één van onze specialisten over jouw specifieke uitdaging op huisvestingsmanagement.

Stel je vraag