<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

iBASX: app voor
een 1,5-meter kantoor

Werken op 1,5 meter afstand met behulp van iBASX

iBASX, het softwaresysteem van HEYDAY, helpt gebouwgebruikers om op gepaste afstand van anderen — volgens de social distancing richtlijnen van de overheid — te kunnen werken op kantoor. Via het platform kan een medewerker een veilige en prettige werkplek reserveren. Ook helpt het systeem bij het monitoren van en sturen op een maximaal aantal personen in een pand op hetzelfde moment. Zowel de medewerkers als werkgever is zo verzekerd van een veilige werkomgeving én het aantal personen in een pand blijft onder de gestelde norm.

Waarom iBASX in coronatijd?

De werkomgeving zal, zodra de maatregelen versoepeld worden, zo moeten worden ingericht dat het veilig is voor medewerkers, gasten en leveranciers. Je kunt dit mogelijk maken door de werkomgeving opnieuw in te richten, maar ook het gebruik van de werkomgeving speelt een cruciale rol.

iBASX helpt gebouwgebruikers om in deze nieuwe situatie van een kantoorpand gebruik te maken. Het platform biedt de mogelijkheid om vanuit huis een werkplek te reserveren. De werkplekken die niet aan deze afstand voldoen zijn simpelweg buiten gebruik en dus ook niet te reserveren. Op deze manier garanderen we elke medewerker een veilige werkplek en wordt beschikbare kantoorruimte optimaal benut.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

iBASX: gegarandeerd een veilige werkomgeving

Hoe werkt iBASX in coronatijd?

In de normale situatie verzamelt iBASX op basis van sensoren onder meer informatie over de bezetting en benutting van de werk-omgeving. Op basis van deze data is het voor gebruikers mogelijk om real-time een werkplek of vergaderruimte te reserveren. Nu de werkomgeving klaargemaakt moet worden voor de 1,5 meter economie, kan iBASX ingezet worden om afstand te bewaren tussen medewerkers. Zelfs als je niet over sensoren beschikt.

Een medewerker kan via het platform vanuit huis een werkplek reserveren voor de dag dat hij of zij op kantoor wil werken. Hierdoor is de medewerker zeker van een werkplek op veilige afstand van anderen en heeft net als de werkgever de garantie dat er ook niet te veel mensen in het pand zijn.

  • Stap 1: Bepaal welke werkplekken in gebruik mogen blijven
  • Stap 2: Bepaal aantal aanwezigen per ruimte
  • Stap 3: Laat medewerkers toe op basis van een reservering

Aanvullende mogelijkheden

Naast het reserveerbaar maken van werkplekken en vergaderruimtes kan iBASX inzicht geven in het gebruik van een gebouw. Op basis van sensoren brengt het systeem bruikbare managementinformatie in kaart. 

  • Peoplecounters: Aan de hand van sensoren bij de ingang van een pand of ruimte kan het aantal personen real-time inzichtelijk gemaakt worden. Er kan aanvullend een signaal afgegeven worden als het maximum bereikt is.
  • Sensoring: Juist in deze tijd waarin de capaciteit van een kantoorpand drastisch omlaag gaat, is het in kaart brengen en sturen op de bezettingsgraad cruciaal. Sensoren helpen om inzicht te krijgen in de feitelijke bezetting van een pand.
  • Interactieve heatmaps: Een heatmap toont de gemiddelde bezetting van een werkplek of ruimte en brengt eventuele knelpunten aan het licht, waardoor het mogelijk is om bij te sturen of de werkomgeving te optimaliseren.
A3A1414-597x609-1

De meerwaarde van iBASX in deze coronatijd

Garantie van een veilige werkplek: Doordat medewerkers alleen naar kantoor mogen komen als ze een veilige werkplek hebben gereserveerd, heeft elke medewerker de garantie van een werkplek op gepaste afstand.

Maximaal aantal personen in een pand: Omdat er slechts een maximaal aantal werkplekken te reserveren is, kun je het aantal personen die zich op hetzelfde moment in het pand bevindt onder de gestelde norm houden.

Optimaal benutten van beschikbare ruimte: In deze bizarre tijd moeten we anders omgaan met de beschikbare ruimte in een kantoorpand. De inzet van iBASX helpt om het maximale uit de beschikbare ruimte te halen.

Aanvullende inzichten: Als er in een kantoorpand sensoren hangen, kan iBASX ook het gebruik van de werkplekken real-time monitoren. Dit helpt bij het in kaart brengen van eventueel misbruik van niet beschikbare werkplekken.

Onze werkwijze

In tijden van crisis is snelheid en zorgvuldigheid cruciaal. Onze specialisten hebben de veiligheid van jouw medewerkers, gasten en leveranciers hoog in het vaandel staan.

Allereerst gaan maken we graag kennis en bespreken we graag jouw vraagstuk. We werken op basis van actuele plattegronden inclusief inrichtingselementen. Is dit niet beschikbaar? Geen probleem: samen met een huisvestingspecialist brengen we graag in kaart welke werkplekken en -ruimtes te reserveren zijn.

In overleg wordt er een stappenplan en planning opgesteld om ervoor te zorgen dat de realisatie gestroomlijnd verloopt. Het plan is praktisch toepasbaar zodat je er direct mee aan de slag kunt. 

Kantooromgeving-3-597x609

Ontdek iBASX als hulpmiddel voor een veilige werkomgeving

Het is zaak om het aantal personen in een pand goed te monitoren en medewerkers te helpen bij het bewaren van een veilige afstand. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over iBASX.

Stel je vraag