<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Social distancing
op kantoor

Bereid de werkomgeving voor
op de 1,5-meter economie

Veel maatregelen die nu van kracht zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn waarschijnlijk voor langere tijd nodig. Minister-president Mark Rutte roept Nederland op om zich voor te bereiden op de 'anderhalvemeter economie', ook op de werkvloer. Het creëren van een veilige werkomgeving voor zowel medewerkers, gasten als leveranciers staat hierin centraal.

Social distancing op kantoor in steekwoorden:

 • Werken op veilige afstand (minimaal 1,5 meter)
 • Maximaal aantal personen in een pand
 • Optimaal benutten van beschikbare ruimte
 • Begeleiden van gebouwgebruikers
 • Prettige, gezonde en veilige werkomgeving
 • Gegarandeerde bedrijfscontinuïteit

Wat is social distancing op kantoor?

Wat is social distancing?

‘Blijf zoveel mogelijk thuis’ luidt het officiële advies van de overheid om de coronacrisis te lijf te gaan. Om het aantal coronabesmettingen af te remmen hanteert de overheid een social distancing-beleid. Dit betekent in hoofdlijnen:
 
 • Alleen naar buiten als het écht nodig is
 • 1,5 meter afstand houden van anderen
 • Geen samenscholing van meer dan 3 personen
Lees meer over social distancing

Hoe werkt social distancing op kantoor?

De werkomgeving zal, zodra de maatregelen versoepeld worden, zo moeten worden ingericht dat het veilig is voor medewerkers, gasten en leveranciers. Dit heeft invloed op hoe de werkomgeving is ingericht en hoe een gebruiker met de werkomgeving om kan gaan.
 
 • Maximaal aantal personen in een kantoorpand
 • Herinrichten van de werkomgeving
 • Begeleiden van gebouwgebruikers
Lees meer over social distancing op kantoor
Boekje_Mockup_1,5-meter kantoor

Hoe realiseer je een veilig en efficiënt 1,5-meter kantoor?

Ontdek de impact van social distancing op de werkvloer
volgens de experts van HEYDAY

Download het whitepaper

Hoe implementeer je social distancing op kantoor?

Tips voor social distancing op kantoor

Om een kantoor op korte termijn weer open te kunnen stellen voor medewerkers, bezoekers en leveranciers zijn bepaalde aanpassingen op de werkvloer noodzakelijk. Het creëren van een veilige werkomgeving is key, waarbij gebruikers handvatten krijgen aangereikt om afstand te bewaren.
 
Denk hierbij aan:
 
 • Kantoorgebruik afstemmen
 • Herindelen van de werkomgeving
 • Toepassen van éénrichtingsverkeer
 • Aanbrengen van wachtstrepen
Tips voor het implementeren van social distancing

Integrale aanpak voor social distancing

Voor een succesvolle implementatie van social distancing op kantoor is een integrale aanpak aan te raden. Naast het herindelen van de werkomgeving is het belangrijk om gebruikers te begeleiden, het aantal personen in het pand onder de gestelde norm te houden en een nieuw dienstverleningsconcept in te richten.
 
Een integrale aanpak bestaat uit:
 
 • Huisvesting & inrichting
 • Werkplek- en ruimtegebruik
 • Houding & gedrag
 • Facilitaire services
Integrale aanpak voor coronaproof-kantoor

Social distancing op de werkvloer in de praktijk

Benchmark van de impact van de coronacrisis

Nu de coronacrisis de eerste indrukken in alle organisaties heeft achtergelaten, is ook de impact van de coronacrisis op facility management inzichtelijk gemaakt. In het benchmark rapport is de kennis van marktexperts gebundeld.
 
Je krijgt inzicht in:
 
 • De impact van de coronacrisis op facility management
 • De bijdrage van FM aan de terugkeer naar de werkplek
 • Hoe corona de werkomgeving structureel gaat veranderen
 • Welke trends en ontwikkelingen in de markt ontstaan door corona
Ontvang hier het benchmark rapport

Aanpak van social distancing bij een klant

Bij de gemeente De Fryske Marren hebben we een coronaproof kantoor ingericht. Op deze manier kan de gemeente haar kantoor weer openstellen voor medewerkers, bezoekers en leveranciers. Maar welke aanpak past hierbij?
 
Wat je leest in de case study:
 
 • Voor welke uitdaging de gemeente De Fryske Marren stond
 • De aanpak die gekozen is voor het coronaproof kantoor
 • Welke stappen zijn doorlopen om tot de juiste oplossing te komen
 • Waarom een integrale aanpak cruciaal is in tijden van crisis
Lees hier het hele verhaal

Onze social distancing services

Social distancing op kantoor

Huisvestingsadvies in coronatijd

Social distancing heeft invloed op de huisvesting van een organisatie. Om in het hele kantoorpand 1,5 meter afstand van anderen te bewaren is het herinrichten van de werkomgeving onontkomelijk. Met huisvestingsadvies op maat weten onze specialisten een kantoorpand gebruiksklaar te maken voor de 1,5-meter economie.

Lees meer over huisvestingsadvies in coronatijd
Werkplekadvies in coronatijd

Werkplekadvies in coronatijd

Hoe garandeer je een veilige werkomgeving op gepaste afstand voor medewerkers? Het gebruik van de werkomgeving speelt hierin een cruciale rol. Onze workplace consultants weten als geen ander hoe ze de maatregelen moeten vertalen naar de werkomgeving en nog belangrijker: hoe de gebruiker hierin begeleid moet worden.

Lees meer over werkplekadvies in coronatijd
Huismeesterdiensten-503x234

Facilitaire Services in coronatijd

In een 1,5-meter kantoor, waar social distancing de norm is, zijn minder medewerkers, gasten en leveranciers aanwezig op hetzelfde moment. Dit heeft veel impact op het dienstverleningsconcept van een organisatie. Want wat betekent dit bijvoorbeeld voor de schoonmaak, catering en de BHV-organisatie? 

Lees meer over facilitaire services in coronatijd

Een veilige werkomgeving door HEYDAY

Het creëren van een veilige werkomgeving voor medewerker, leverancier en gast is belangrijker dan ooit. Als specialist op het gebied van huisvesting en de werkomgeving staan we klaar voor werkend Nederland in deze bizarre tijd. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Ontzorging en ondersteuning van A tot Z: Van het herinrichten van de werkomgeving tot het begeleiden van medewerkers in een nieuwe vorm van samenwerken. Wij helpen je bij het traject van begin tot eind.

Praktische aanpak: Van werkplekadvies tot het uitwerken van inrichtingstekeningen: in crisistijd is snelheid gewenst. Met concreet advies en praktische mensen kijken wij naar wat er nodig is om jouw werkomgeving klaar te stomen. 

Alle benodigde kennis onder één dak: Onze specialisten beschikken over verregaande kennis om een omgeving te realiseren waarin medewerkers veilig kunnen werken — van het gebouw en de technische omgeving tot het gebruik van de werkomgeving.

Betrouwbaar & transparant: We zijn een betrouwbare en transparante partij die volledig openheid van zaken geeft, inzicht verschaft in de gemaakte kosten zonder margestapeling en daarbovenop een besparing op de facilitaire kosten garandeert. 

Op zoek naar een een concept voor social distancing op kantoor?

Als specialist op het gebied van huisvesting en de werkomgeving denken wij graag met je mee. Stel vrijblijvend je vraag en krijg advies van een specialist voor een werkomgeving op maat.
Neem contact op