<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Het optimaliseren van
de verhuurbaarheid
van vastgoed

Haal het maximale rendement uit je stenen met Exponential Life

Als verhuurder van een pand, wil je optimaal rendement. Om dat te behalen moet je er voor zorgen dat élke vierkante meter continu is verhuurd. En daar heb je natuurlijk huurders voor nodig. Huurders zoeken op hun beurt naar een prettige en veilige werkplek, waar ze van alle gemakken zijn voorzien en die voldoet aan hun persoonlijke eisen. Hoe krijgt een vastgoedeigenaar het voor elkaar een gepersonaliseerd en hoog service-level aan te bieden, zonder er zelf werk aan te hebben? Maak kennis met Exponential Life.

Waarom Exponential Life?

Niet elke huurder heeft dezelfde wensen en gebouwen worden steeds vaker voor verschillende doeleinden gebruikt. Dit maakt dat je als pandeigenaar of beheerder met verschillende behoeftes te maken krijgt. Exponential Life is een concept dat een vastgoedeigenaar flexibel maakt terwijl dat niet ten koste gaat van het rendement van het vastgoed.

Met Exponential Life heb je een passende oplossing die aansluit bij jouw doelstellingen én de vraag in de markt. Je bespaart op kosten, maar belangrijker: je maakt huurders blij. Inclusief alle voordelen: hogere verhuurbaarheid, minder leegstand, aantrekkingskracht voor potentiële huurders, etc. En dat alles zonder gedoe.

Gebouw-602x609

Hoe haal je optimaal rendement uit het verhuren van vastgoed?

Factoren die bijdragen aan winstgevendheid:
Hoge retentie- en bezettingsgraad: elke verhuurde vierkante meter levert inkomsten op en door leegstand loop je deze mis. Zaak is dus dat je een stabiele bezettingsgraad houdt. Dat bereik je onder meer door tegemoet te komen aan de wensen van de huurders. De kans dat een tevreden huurder vertrekt, is klein.

 

Efficiënt beheer: elk pand moet onderhouden worden, door zowel verhuurder als huurder. Om het onderhoud en beheer zo efficiënt mogelijk in te richten adviseren wij over Meerjarenonderhouds- en Jaarplannen en monitoren we contracten met leveranciers. Het onderhoud laten wij waar mogelijk op basis van risico gestuurd onderhoud uitvoeren door middel van data analyse. Hierbij houden we uiteraard de wettelijke verplichtingen nauw in de gaten en stellen we preventieve onderhoudswerkzaamheden vast waar nodig of gewenst.

Extra services: de kunst is om een ‘gewoon’ kantoorpand om te vormen tot een omgeving die geschikt is voor meerdere doeleinden. Daarmee kun je je bovendien onderscheiden van anderen. Het toevoegen van extra services maakt een ruimte aantrekkelijker voor huurders. Gemak dient de mens. Bijvoorbeeld met een koffiebar, pop-up store of een servicepunt voor leenfietsen of deelauto’s. Met diversiteit aan voorzieningen maak je het gebouw aantrekkelijker om te verblijven. Want leven doen we al lang niet meer alleen thuis en werken niet alleen op kantoor.

 

Geen rompslomp: er komt veel kijken bij het voldoen aan een hoog servicelevel. Ook het flexibel inspelen op veranderende wensen, zoals het op- en afschalen van diensten, is behoorlijk wat werk. Als je alles in de gaten moet houden zou je er bijna een dagtaak aan hebben. Door dit werk over te dragen aan één externe partij, eentje die er verstand van heeft, kun jij als verhuurder je tijd en energie steken in de (meer renderende) zaken die voor jou belangrijk zijn.

 

Wisse_Stenchlak_2

Nieuwsgierig wat we voor jouw vastgoed kunnen betekenen?

Bespreek jouw (facilitaire) vraagstuk en ontvang vrijblijvend advies

Stel je vraag

Waar wordt een huurder blij van?

Een gebouw moet - onder aan de streep - vooral een prettige omgeving zijn waar huurders graag verblijven.
Schoon, veilig en van alle gemakken voorzien. Of dat nu om te wonen, te werken of als gast is.

Aantrekkelijke omgeving: de synergie tussen bedrijven in één pand of op een campus, is niet meer weg te denken. Huurders zoeken een dynamische werkomgeving die als één geheel voelt, maar waar ieder zijn eigen plek heeft (of behoeften vindt). Een (digitale) community draagt bij aan de onderlinge verbinding. Wij zorgen er tijdens een implementatie of inhuizing van nieuwe huurders voor dat gebruikers van een pand meegenomen worden in de mogelijkheden die het gebouw en/of de community biedt.

 

Flexibiliteit: we leven in een 24-uurs economie. Werk is niet meer plaats- of tijd gebonden en daardoor groeit de vraag naar een flexibele werkomgeving. Voor een bedrijfseigenaar is het soms lastig inschatten hoeveel vierkante meter hij in de komende jaren nodig heeft. Door een flexibele schil in ruimtes aan te bieden maak je het gebouw aantrekkelijker voor bedrijven. Ook moet de functionaliteit van een ruimte eenvoudig zijn aan te passen, bijvoorbeeld voor sportactiviteiten, lezingen of feestjes.

Goede prijs-kwaliteitverhouding: als alle huurders zélf hun (facilitaire) diensten moeten regelen, zullen ze meer geld kwijt zijn, dan wanneer ze alles bij één leverancier onderbrengen. Door de afname van diensten te bundelen, profiteren alle huurders van een inkoopvoordeel.

 

Onderscheidende service: huurders willen geen 9-tot-5 contracten. Ze willen de vrijheid om te kunnen werken wanneer zij dat willen en niet gebonden zijn aan tijd of plaats. Vanzelfsprekend geldt dit ook voor servicedesks en gemaksdiensten. De huurder kan te allen tijde bij ons terecht met zijn vragen en verzoeken, zowel via telefoon, app of WhatsApp.

 

Hoe werkt het?

Wij brengen de werelden van huurder en verhuurder samen. Met het standaard aanbieden van een breed scala van (facilitaire) services maken we een object of ruimte aantrekkelijker voor een huurder. Deze kan op zijn beurt een flexibele, inclusieve huurovereenkomst aangaan, waarbij de diensten zijn inbegrepen.

  • Wij onderhouden de contacten en contracten met de verschillende leveranciers, zodat jij daar - als verhuurder - geen omkijken naar hebt.
  • Het op- en afschalen van diensten verloopt via een app. De services rond het gehuurde object zijn zo volledig te personaliseren.
  • We realiseren één centraal aanspreekpunt voor alle diensten in het gebouw, inclusief technisch beheer en onderhoud.
  • Al onze diensten, zowel on- als offline, zijn 24/7 beschikbaar.
A3A2940-597x609

Ontdek of Exponential Life past bij jouw pand

Nodig ons uit voor een gesprek en wij analyseren de behoeften van alle betrokken partijen, het financiële risico en het beoogde rendement. Geen standaard formule, maar een plan op maat.

 

Ontvang advies