<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Simone Timmermans

“Als eerste aanspreekpunt leer ik de consultants van HEYDAY snel kennen”

“Ik ben persoonlijk erg geïnteresseerd in duurzaamheid, daar is HEYDAY ook actief mee bezig. Ik vind het belangrijk dat je werkgever daar wat mee doet.”

Simone Timmermans is Commercieel Support Medewerker bij HEYDAY, het eerste aanspreekpunt voor de klant en blij met haar werk. Maar ze waardeert haar werkgever ook om een andere reden: “Ik merk dat de markt steeds vaker vraagt om duurzaamheid, we zijn onlangs benaderd door een journalist omdat we blijkbaar dé autoriteit op duurzaamheid in facilitair management waren. Dat was wel heel bijzonder.”

Wat houden je werkzaamheden als Commercieel Support Medewerker in?

 “Als een klant belt of een contactverzoek achterlaat, ben ik de eerste die ze spreekt. Ik kijk wat we voor ze kunnen doen, maar ik stel ook contracten op en bel ze na. Een dynamische baan. Maar ik doe ook ander werk, op dit moment ben ik bezig om een invaller te regelen voor een collega. Heel gevarieerd werk dus, als ik ’s morgens binnenkom weet ik niet wat er gaat gebeuren.”

“Ik ga ook naar grotere klanten, als de New Business Consultants vol zitten. Ik kom door het hele land bij heel verschillende bedrijven met verschillende medewerkers. Ik ontmoet dan vaak mensen die ik alleen van papier ken. Offertes schrijven doe ik niet, maar ik ben wel een klankbord. Ik kijk ze na, onder andere op de aansluiting op het vraagstuk, het Nederlands, layout en schrijfstijl.”

Hoe pak je een contactverzoek op?

“Als iemand belt, kijk ik eerst of ze zelf echt concreet hebben wat ze willen. Als je doorvraagt blijkt namelijk vaak dat er meerdere vragen achter de eerste vraag zitten, of juist hele andere vragen. We hebben hier verschillende mogelijkheden om klanten te helpen, wellicht is met advies van onze adviesdienst hun vraag al beantwoord. Maar we kunnen het werk ook helemaal uit handen nemen via de facilitaire dienst.”

“Het ligt dus vooral aan wat het probleem is. Vaak vragen klanten een servicedesk-oplossing. Dat kunnen we helemaal uit handen nemen, of opvangen met een medewerker aan de receptie. Het kan ook zijn dat ze hun balie efficiënter willen inrichten, dan komt een consultant langs die een advies uitschrijft. Veel mogelijkheden, heel veel schipperen dus.”

Je zult de organisatie goed moeten kennen in deze functie?

“Ik moet in mijn rol de organisatie goed kennen, je leert ook snel omdat je zoveel moet bellen en regelen. Gelukkig heb ik een paar managers die de lijntjes wel kennen. Er gebeurt hier wel veel ad hoc: ‘doe jij dit even’. Maar dat vind ik juist leuk en dynamisch. Als een klant belt die hulp nodig heeft, dan help je die meteen.”

“Ik werk hier pas sinds juni, dus ik heb de organisatie snel moeten leren kennen. Dit soort rollen heb ik al wel eerder vervuld, ik zat eerst bij een bank, daar was alles procesmatig wat strakker georganiseerd. Hier kun je bij wijze van spreken nog eens je cowboyhoed opzetten, dat past mij veel beter. Als je me echt laat werken zoals ik denk dat het goed is, word ik creatief en ga ik lekker aan de slag. Daardoor leer je ook snel, je moet het gewoon doen en zo efficiënt mogelijk.”

Wat bevalt je het meest bij HEYDAY?

“Ik vind het leuk dat we bij HEYDAY volop in beweging zijn, als ik interesse toon word ik meegenomen. Dan mag ik mee naar een klant, of meeluisteren bij een telefoongesprek. Ik doe steeds meer met consultants, ik mag steeds meer bekijken welke opdrachten leuk en passend voor de consultants zouden zijn, terwijl dat eerst vooral bij de managers lag.”

“Mijn focus ligt ook op consultancy. We hebben verschillende afdelingen, ik zit voornamelijk op consultancy en detachering. Dat houdt ook in dat je bepaalde teamleiders moet kennen en liefst ook elk van onze 50 consultants, zodat je weet wie wat kan en waar ze wonen in het land. Vandaar mijn focus. En wie weet ga ik zelf ooit de consultancy in…”

Wil je ook werken bij HEYDAY? Bekijk hier onze vacatures.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday