<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Osman Saygili

“Bij HEYDAY begrijpen ze wie ik ben, wat ik kan en wat ik moeilijk vind”

Innovaties gaan bij HEYDAY niet alleen over technologie, het kan ook op sociaal gebied. Daarom proberen we, daar waar het kan, mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven. In samenwerking met een jobcoach van Lunet zorg is Osman Saygili in juni 2017 gestart als huismeester. Zowel voor hem als voor de medewerkers van HEYDAY is het feit dat hij meedoet ontzettend belangrijk en waardevol.
 
“Ik heb geen gemakkelijke jeugd gehad. Ik dacht mijn geld te kunnen ‘maken’ op straat. Maar op die ‘straat’ kwam ik mezelf steeds weer tegen. Of liever gezegd; ik kwam er anderen tegen die niet accepteren hoe en wie ik ben.”
 
Osman is huismeester bij HEYDAY. Planten water geven, papier en thee bijvullen, het parkeerterrein en de whiteboards schoonvegen en kantoren opruimen. Osman draait er zijn hand niet voor om. “En als iemand me vraagt om een ander klusje te doen, dan doe ik dat met liefde en plezier. Maar liever niet teveel tegelijk vragen. Ik heb een takenlijst en die wil ik graag afwerken in mijn eigen tempo.”
 
“Samen het verschil maken, daar gaat het om.”
 
“Doe ik het goed?” Dat is Osman’s meest gestelde vraag aan zijn werkbegeleidster bij HEYDAY. “En hij doet het beregoed”, vertelt Mandy Lutterman. “Hij is alleen een beetje onzeker, maar na een knuffel kan hij de hele wereld weer aan. Soms voor een uurtje, maar steeds vaker langer.” Die ‘wereld’ zijn voor enkele dagen in de week zijn collega’s bij HEYDAY. “Dat Osman hier werkt, doet ook iets met ons bedrijf”, vervolgt Mandy. “Hij brengt gezelligheid en een andere sfeer op de werkvloer. Onder elkaar spreken we van de ‘Osman magie’: Een bijzondere collega die elke keer weer een glimlach op onze gezichten kan toveren. Ons dagelijks portie werkgeluk.”
 
“Ik ben blij dat ik elke dag mag terugkomen. Toch?”
 
“Mijn moeder maakt me elke ochtend wakker en ze zorgt voor lekker eten als ik thuis kom”, zegt Osman. Voor de rest doe ik alles zelfstandig. Nou ja, alles. Mijn jobcoach Judith heeft me geholpen zodat ik kan werken bij HEYDAY. En dat heeft ze gedaan met enorm veel geduld. Dat zegt iets over de kwaliteiten van Judith, maar wat zegt dat over mij? Ben ik zelf wel overtuigd van mijn kwaliteiten? Doe ik het wel goed? Straks even aan Mandy vragen.”
 
Osman gaat zijn werkzaamheden uitbreiden bij een bedrijf in de buurt van HEYDAY.
Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday