<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Milou Huisman

“Als ik anderen zie genieten, geniet ik ook”

Milou Huisman is Facilitair Coördinator bij HEYDAY en is al ruim vijf jaar gedetacheerd bij Rabobank Houten. Gezien haar hotel-achtergrond helpt ze graag mensen, ook op het werk: “Ik vind het belangrijk om te weten dat mensen ontzorgd zijn en daar help ik ze graag bij, dat het ze aan niks ontbreekt. Dat komt door mijn achtergrond, vanuit mijn hotel-opleiding. Ik zorg graag voor de Rabo-klanten, met een kop koffie bijvoorbeeld als ze een pas komen aanvragen of wanneer ik een laptop inrol.”

Wat is je achtergrond?

Milou legt uit: “Ik heb Hotel- en Hospitality Management gestudeerd aan het TIO in Utrecht en als vooropleiding heb ik Stewardess/Receptioniste/Hostess gedaan. Ik ben naast mijn opleiding in de hotelwereld gaan werken, maar inmiddels werk ik nu negen jaar in de zakelijke dienstverlening en alweer vijf jaar bij de Rabobank. Het hotelwereldje sprak me wel aan hoor, maar de onregelmatige tijden begonnen me op te breken.”

“Als Facilitair Coördinator ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het pand en draag ik zorg voor de Rabobank collega’s. Zodat zij op een zo prettig mogelijke manier in een goed gefaciliteerde omgeving hun werk kunnen doen. Van het aansturen en begeleiden van de leveranciers en monteurs tot het aansturen van de receptie en het fiatteren van facturen. Of vlaggen die wegwaaien door de storm, haha.”

“Een heel gevarieerde baan, heel ‘hands on’ en je moet snel schakelen en snel beslissingen durven nemen. Je krijgt ook veel verantwoordelijkheid. Ik heb heel nauw contact met de collega’s van de Rabobank. Eigenlijk ben ik gewoon één van de collega’s, zo voelt het ook. Ze weten soms niet eens dat ik bij een externe partij in loondienst ben.”

Hoe ziet de dag van een facilitair coördinator eruit?

“Die is heel gevarieerd, ik ontvang leveranciers en begeleid ze, ik maak meldingen en doe de servicedesk op locatie. Gedurende de dag ontvang én verspreid ik post, ontvang ik bestellingen en aan het einde van de dag verwerk ik de uitgaande post. Ik pak ook klussen zelf op, als er tussen de schoonmaakrondes een probleem ontstaat ga ik zelf kijken hoe het opgelost kan worden. Als de koffieautomaat bijvoorbeeld niet werkt of als de verlichting hapert en ik het gemakkelijk zelf kan vervangen.”

“Ik ben best handig, maar het is niet zo dat ik met een boormachine aan de gang ga, hoor. Maar bijvoorbeeld wel met een schroevendraaier, of ik ben bezig met de aansluiting en bekabeling onder een bureau voor nieuwe werkplekken. Ik ben niet bang om mijn handen vies te maken.”

“Ik vind mijn werk vooral leuk vanwege de afwisseling en het vele contact met mensen: medewerkers van ons filiaal, maar bijvoorbeeld ook collega’s van Rabobank Nederland, monteurs en leveranciers noem maar op. Ik kan overweg met alle rangen en standen.”

Hoe bevalt het bij HEYDAY?

“Het bevalt me goed bij HEYDAY, ook al werk ik er pas twee jaar officieel. Mijn vorige werkgever is in 2018 overgenomen door HEYDAY, maar mijn werk is inhoudelijk niet veel veranderd. Ik kende het bedrijf al langer omdat ik HEYDAY heb geholpen met de pitch voor de Rabobank, dus ik ben al vroeg betrokken geweest bij zowel HEYDAY als de Rabobank.”

“Onder collega’s hebben we de gewoonte om om de beurt iets te bakken en dat aan elkaar uit te delen, ook als er niets te vieren is. Hoewel dat nu in coronatijd wat lastiger is natuurlijk. Mensen in de watten leggen doe ik het liefst. Ik niet alleen hoor, ook andere collega’s. Ik merk dat wat je geeft, je ook wel terugkrijgt. Misschien is dat ook wel een beetje mijn levensmotto.”

Wil je ook werken bij HEYDAY? Bekijk hier onze vacatures.
Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday