<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Martine Nijland

“Ik moedig iedereen aan om uit te proberen wat wel of niet bij je past”

“Ik raad het iedereen aan om in het begin van je loopbaan de tijd te nemen om te ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent, hier heb je de rest van je carrière veel profijt van. Het traineeship van HEYDAY geeft hier alle ruimte voor: als consultant in de dop kun je bij veel organisaties binnenkijken en we investeren veel tijd in persoonlijke ontwikkeling.”

Martine Nijland is naast Manager Data Solutions ook actief als Talent Manager bij HEYDAY. Tijdens de werving en selectie van een nieuwe groep trainees let ze er vooral op of iemand het in zich heeft om als consultant aan te slag te gaan. “Als je op zoek bent naar zekerheid en regelmaat is consultancy-werk niets voor jou. Geen dag is hetzelfde, maar dat maakt het werk juist zo leuk en uitdagend.”

Hoe lang werk je al bij HEYDAY?

“Ik werk sinds 2014 bij HEYDAY en heb veel verschillende rollen en functies gehad. Op dit moment ben ik pas gestart als manager van het team Data Solutions, waarbij we op basis van tijdelijke en structurele bezettingsgraadmetingen informatie verzamelen over de bezetting en benutting van de werkomgeving. Deze informatie gebruiken we om werkplekconcepten te optimaliseren en om het gebruik van ruimtes efficiënter in te richten. Hiernaast ben ik ook actief als consultant en werk ik aan verschillende opdrachten.”

Wat maakt een traineeship zo waardevol?

“Door je loopbaan te starten met een traineeship geef je jezelf de ruimte om echt te ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Je krijgt zo de kans om jezelf zowel op persoonlijk als zakelijk vlak te ontwikkelen, terwijl je ook nog eens werkervaring op doet. Als je start op een reguliere functie heb je hier minder tijd voor en sta je er vaak minder bij stil, terwijl het juist in het begin van je carrière belangrijk is om te ontdekken waar je kracht ligt.”

“Omdat ik zelf ook vanuit een traineeship aan mijn loopbaan ben begonnen, weet ik precies hoe het is om als trainee te werken en voor welke uitdagingen je komt te staan. Het werk is heel afwisselend en uitdagend, want je ziet veel in een korte tijd, maar het kan soms ook wat eenzaam zijn. Daarom vind ik het belangrijk om de trainees goede begeleiding te bieden.”

Hoe ziet het selectietraject eruit?

“De eerste kennismaking vindt plaats met een recruiter van HEYDAY. Onze afdeling recruitment kijkt vooral naar de persoon: zien we deze persoon op deze functie? De rol van consultant moet namelijk echt bij je passen, anders word je niet gelukkig. Hiernaast vinden we de klik erg belangrijk. Als die klik er is, volgt er tijdens het tweede gesprek een assessment en een case. We gebruiken dit niet als selectiemiddel, maar om te zien hoe iemand iets aanpakt. Als beide partijen vervolgens positief zijn, volgt er een aanbieding.”

Hoe begeleid je de trainees?

“Elke trainee krijgt een leidinggevende toegewezen die verantwoordelijk is voor de opdracht waar ze op zitten. Hiernaast ondersteun ik ze op persoonlijk vlak. Ik spreek alle trainees gemiddeld één keer per zes weken om stil te staan bij hun persoonlijke ontwikkeling en hun persoonlijke leerdoelen. Bovendien kunnen ze bij mij terecht als ze onafhankelijk advies nodig hebben; soms kun je bepaalde zaken niet met je leidinggevende bespreken.”

Waar ben je trots op?

“Als ik mijn trainees echt zie groeien. Als ze in het begin wat onzeker of zoekende zijn, maar gedurende het traject zich ontwikkelen tot iemand die echt in zijn kracht staat. Om te kunnen groeien moet je je soms heel kwetsbaar opstellen en fouten durven maken. Ik moedig iedereen aan om uit te proberen wat wel of niet bij je past. Alleen zo kom je erachter wat je echt wilt in het leven en weet je een goede basis te leggen voor je verdere carrière.”

Waarom werk je graag bij HEYDAY?

“Ik hou van dynamiek, afwisseling en veel enthousiasme, dit vind ik bij HEYDAY. Er is veel ruimte voor eigen initiatief, ook voor de trainees in ons traineeship. Als je iets graag wilt, kan het, maar je moet wel het zelf aan durven kaarten. Bij HEYDAY varen we een bepaalde koers, maar iedereen is vrij om hierover mee te denken. Geen enkele dag is hetzelfde en er is veel ruimte voor persoonlijke groei. Voor mij belangrijke punten om voor HEYDAY te kiezen.”

Wil je ook werken bij HEYDAY? Bekijk hier alle vacatures.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday