<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Kimora Mastail

“Ik zorg dat alles op rolletjes loopt”

“Ik werk als Community en Hospitality Specialist bij HNK, Het Nieuwe Kantoor. Ik moest daar de hospitality-beleving nieuw leven in blazen en community management opstarten.”

Kimora Mastail is Young Professional bij HEYDAY. Als Community Specialist geeft ze advies aan organisaties over community management of kruipt ze zelf in de rol als Community Manager. Dit doet ze met plezier: “Mijn dag is geslaagd als ik mensen heb kunnen laten lachen, of dat nou is door ze te helpen met het tillen van boodschappen of door het aanbieden van een glaasje water.”

“HNK is een bedrijvenverzamelgebouw waar je een ruimte of flexplek kunt huren. Dat kan heel flexibel zijn: van uren tot jaren en van één werkplek tot een hele etage. Er zitten veel bedrijven in het pand die ófwel heel erg verschillen óf juist veel raakvlakken hebben. Ik zorg dat ze die raakvlakken ontdekken.”

Dus je zit in de rol van Community Specialist/Manager op de juiste plek?

“Deze baan past inderdaad goed bij mij, ik ben een mensenmens en vind persoonlijk contact belangrijk. Ik wil heel graag mensen helpen en ontzorgen, zodat zij hun werk goed kunnen doen. Dat past ook bij mijn rol in het bedrijfsverzamelgebouw van HNK: Je bent het aanspreekpunt voor alle gebruikers van het pand. Ze komen bij jou met vragen, meldingen en storingen. Maar ook als ze gewoon even willen praten of stoom af willen blazen. Dat persoonlijke aspect komt zo terug in deze rol.”

“Ik merk ook dat mensen zich op hun werk op hun gemak willen voelen, daar help ik ze graag bij. Je kunt als Community Manager op zakelijk gebied mensen verbinden, maar ik wil het ook op persoonlijk vlak doen. Ik wil weten waar Piet op vakantie is geweest en dat Jan zoveel jaar getrouwd is, zodat ik hen kan verrassen. Maar soms is vragen naar hoe de vakantie was al genoeg.”

Doe je dit al lang?

“Dit is niet mijn eerste baan, na het afstuderen op Facility Management ben ik bij TROTS begonnen, later overgenomen door HEYDAY. Daar heb ik veel operationeel accountmanagement gedaan, ook al een beetje Community Manager maar dan op kleinere schaal.”

“Daarna ben ik gestopt met werken om een half jaar naar Lissabon te gaan. Ik heb tijdens mijn opleiding geen buitenlandervaring opgedaan dus ik wilde dat nu doen, ik ben nu nog jong. Ik heb dus alles opgezegd en ben gewoon gegaan. Ik heb daar bij een callcenter gewerkt als Customer Succes Agent. Ook daar moest ik mensen helpen en dat past goed bij mij! Toen ik weer terug in Nederland was, was dat ook een van de redenen om weer bij HEYDAY te beginnen; ik wil mensen helpen!”

Je bent ook ‘Young Professional’?

“Inderdaad, ik zit in een soort traineeship. Ik heb nog niet veel werkervaring, dus ik wil mezelf graag ontwikkelen en kijken waarin ik wil gaan specialiseren. Ik kom nu bij veel bedrijven en leer veel verschillende mensen en culturen kennen, dat is leuk. Maar ik ben erg leergierig en dit is terug te zien in het Young Professional programma.”

“We hebben één keer in de maand een ‘Young Professional Dag’. Daarbij hebben we bijvoorbeeld een onderdeel intervisie, waarbij we een persoonlijk werkgerelateerd issue bespreken, zodat je van elkaar kunt leren. Van collega’s krijgen we workshops over bijvoorbeeld timemanagement of de energietransitie. Alle aspecten van facility management worden in het programma onder de loep genomen.”

Hoe belangrijk is de rol van de Community Manager?

“Normaal is een facilitair manager alleen op de facilitaire aspecten gericht, maar je ziet dat steeds meer vastgoedbedrijven een vernieuwend concept in hun panden willen waarin alles samenkomt, zoals bijvoorbeeld wonen en werken. Dan kun je denken aan gedeelde services of kennis waarbij verbinding tussen de gebruikers van belang is. Daarvoor heb je een Community Manager nodig die een stap verder gaat dan alleen het regelen van de facilitaire aspecten. Je ziet dat de vastgoedbranche steeds méér van dit soort concepten neerzet en daarbij hulp nodig heeft. Daar komen wij om de hoek kijken, bij ons komt dat allemaal samen.”

“Als je Community Manager bent op een vaste locatie, zit je altijd dichtbij de receptie en ben je zichtbaar. Je bent met mensen in gesprek en zorgt dat het op rolletjes loopt. Als dat goed lukt is mijn werkdag geslaagd.”

Wil je ook werken bij HEYDAY? Bekijk hier onze vacatures.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday