<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Jannieke van Zijderveld

“Als Service Medewerker heb je veel afwisseling in je werk”

“Ik ga tevreden naar huis als alle meldingen en storingen zijn opgelost. Dat je weet dat iedereen tevreden is. Eigenlijk hou je in mijn functie continu alles in de gaten, overal waar je loopt kijk je naar lampen, temperatuur, dat soort zaken. Dat is echt huismeesterschap.”

Jannieke van Zijderveld is Service Medewerker, namens HEYDAY is ze werkzaam bij Van Lanschot in Den Bosch: “Ik doe dit nu anderhalf jaar, ik heb een erg afwisselende baan, al zeg ik het zelf. Elke dag is anders, je weet nooit wat je kan verwachten.”

Hoe ziet zo’n dag er dan gemiddeld uit?

“We starten de dag meestal met het sorteren van de post. Zodra dat gedaan is, starten we de computer op en kijken we naar de mail en het FMIS, het facilitair meldingensysteem, voor dringende klusjes zoals een verstopte WC. Als die klusjes er zijn, kijken we op welke verdieping en gaan we proberen de storing te verhelpen. Dat gebeurt de hele dag door. Ik zit als enige vrouw in een team met drie mannen. Ik vervang ook wel eens een lampje of printerpapier, maar toiletten ontstoppen doen toch meestal de mannen.”

“We beheren ook de repro, met daarin een hele grote printer die voor alle Van Lanschot-locaties werkt. Daar komen stukken binnen als hypotheekoffertes, financieel jaaroverzichten van klanten en dergelijke. Die printen we uit en doen we in enveloppen om ze naar de ontvanger te versturen. Afdelingen hebben natuurlijk zelf een printertje, maar als het om grote aantallen gaat of bijzondere prints gaat het via ons. Het is belangrijk dat we daar zorgvuldig mee omgaan.”

“Ik ben ook huismeester, ik kijk bijvoorbeeld of de vergaderruimtes op orde zijn. En als er evenementen zijn helpen we ook: de ruimtes voorbereiden, de audiovisuele systemen regelen. We hebben bijvoorbeeld één keer per jaar een aandeelhoudersvergadering, dat is heel spannend allemaal. Daarvoor zetten we de zaal klaar en begeleiden we de leveranciers van techniek, bloemen, schoonmaak, etc.”

Hoe bereid je dat voor?

“De dagen van tevoren hebben we een overleg, met het hele facilitaire team: schoonmaak, catering, beveiliging, receptie. Dan bespreek je met elkaar het draaiboek, hoe de dag zal verlopen en wie welke taken heeft. Een paar dagen voor de bijeenkomst bereiden we alles voor, zoals een schone entree en wellicht nieuwe vlaggen. Maar ook de parkeerplaats op orde brengen en parkeerplaatsen reserveren voor de gasten.”

“Ik heb HBO Facility Management gedaan en toen ik die had afgerond zag ik de vacature. Het sprak me aan dat de functie zo breed is en dat je zoveel verschillende taken hebt en kennis maakt met de facilitaire wereld. Wat me aanspreekt in deze wereld is dat je mensen blij maakt en je er zelf ook veel voldoening uithaalt. Maar ook dat je klanten bedient, kunt organiseren, en dat je een beetje een gastvrouw-rol vervult.”

“Je bent flink bezig, de tijd gaat heel snel. Je hebt ook heel veel vrijheid, we zijn met zijn vieren maar je kunt je dag goed zelf indelen. Er is niemand die je in de gaten houdt, dus dat is wel heel fijn. Ik vind dat deze baan ook nooit verveelt, ik zou het heel mijn leven kunnen doen!”

Wil je ook werken bij HEYDAY? Bekijk hier onze vacatures.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday