<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Frans Wip

“VGZ is al erg ver op het gebied van Facility Management”

“VGZ is een mooi voorbeeld van een zaadje dat door goodwill en hard werken uitgroeit tot een mooie boom. Bijzonder om te zien dat je kunt meegroeien met klanten, dat je ze steeds meer kunt ontzorgen.”

Frans Wip is Klantmanager Facilitaire Dienstverlening bij HEYDAY. Hij is actief voor klant VGZ en heeft ‘One FM’ als doel: met alle facilitaire leveranciers samen als één partij optrekken. Frans legt uit: “Binnen VGZ werken we naar ‘One FM’, we zijn strategisch partner en proberen het facilitair bedrijf van VGZ te ontzorgen met een breed assortiment aan operationele diensten, maar daarnaast ook innovatieve business cases. We organiseren bijvoorbeeld de warme-truiendag, dat soort acties hebben we het hele jaar door.”

Hoe gaat ‘One FM’ in praktijk?

“We hebben bijvoorbeeld wekelijks een bordoverleg waarbij schoonmaak, catering en wij de afgelopen week en komende week bespreken. Zoals over een aankomend thema bij catering dat wellicht invloed op schoonmaak heeft. Maar ook evenementen moeten besproken worden, de schoonmaak tussen evenementen en de afstemming met onze huismeesters bijvoorbeeld. One FM is continu aan het groeien: operationeel, tactisch en strategisch. We profileren ons niet als losse merken bij de klant, maar als team.”

“Onlangs hebben we onze dienstverlening bij VGZ verder uitgebreid, er was extra capaciteit nodig vanwege de groei in evenementen. We hebben nu drie Klantadviseurs Evenementen aan het werk die hen proberen zoveel mogelijk te ontzorgen op dit onderwerp. We proberen continu met onze klant mee te denken en hen verder te ontzorgen, assisteren en adviseren in deze geweldig mooie wereld van Facility Management. We zijn daarnaast ook verantwoordelijk voor de contracten met beveiligings- en schoonmaakbedrijven.”

Hoe heeft jouw rol bij VGZ zich ontwikkeld?

“Ik heb VGZ onder mijn hoede, maar ook gemeentes en een veiligheidsregio. Voor VGZ werk ik op meerdere locaties. In 2012 zijn we er begonnen met gastvrouwen en vergadergastvrouwen, kort daarna volgde huisvesting en 3 jaar later ook de technische dienst. Inmiddels hebben we laten zien dat we ook goed projecten coördineren. Waar VGZ voorheen nog naar architecten ging voor inrichtingsprojecten, komen ze nu steeds vaker naar ons.”

“We zijn ook al ver ontwikkeld in hun evenementenorganisatie. Moesten we in het verleden nog af en toe een restaurant ombouwen voor bijvoorbeeld een kwartaalmeeting, nu hebben we 500 tot 600 interne evenementen op jaarbasis. Het hoofdkantoor in Arnhem heeft nu een vaste evenementenlocatie, met een brochure waar mogelijke arrangementen in staan. Soms zijn er drie evenementen per dag, waarbij we het helemaal aankleden met een rode loper, ballonnen, pianist noem maar op.”

Het werk bevalt je goed?

“Ik zit heerlijk in mijn vel, VGZ is een geweldige klant. Ik zit echt in de ‘Champions League’ op het gebied van FM: ze spreken zelfs over Human Facility Management. Hun hoofdkantoor werd twee jaar terug nog beloond met de Winning Workplace Award! We willen ook het gezondste kantoor worden, met onder anderen de beste lucht-, water- en lichtkwaliteit: binnen moet het gezonder zijn dan buiten. Het is fantastisch als je daaraan een bijdrage mag leveren en van de klant de mogelijkheid krijgt continu mee te mogen denken om alles naar een hoger niveau te tillen. Vooral als je ziet dat VGZ-medewerkers er graag vertoeven.”

“Ik ben de ene dag Teamcoördinator, de andere dag weer Consultant of Workspace Manager. Mijn werk is heel gevarieerd. Ik stuur diverse teams aan, dat doe ik zodanig dat ze zelf na gaan denken over hun werk. Ik geef ze heel veel vrijheid en vertrouwen, ben zeer trots om te zien hoe het team op deze manier van samenwerken zichzelf ontplooit. Ik ben het aanspreekpunt voor de klant, maar het team voert het uit.”

“Ik geef bij VGZ vaak rondleidingen, vooral vanwege de prijzen die ze winnen. Ik help VGZ zo met aantrekken van nieuwe medewerkers, maar ook van andere clubs die willen weten hoe we dingen doen. Dan is het net of ik er zelf werknemer ben, mijn trots is niet minder.”

Wil je ook werken bij HEYDAY? Bekijk hier onze vacatures.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday