<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Daniel Mestebeld

“Wij bouwen de bruggen in een organisatie”

“Onze uitdaging is dat we op moeten gaan in de klantorganisatie, maar niet teveel. Je moet er immers wel een kritische blik op kunnen houden, daar heeft de opdrachtgever ook baat bij. Als we worden ingehuurd voor detacheringsopdrachten bijvoorbeeld. Maar ook bij consultancy, dan is afstand houden juist belangrijk.”

Daniel Mestebeld is Managing Senior in het team ‘Workplace Management’ van HEYDAY, hij heeft meerdere rollen: “Ik stuur een team van Workplace Management consultants aan, maar ik ben de helft van de tijd inhoudelijk ook betrokken bij opdrachten."

Wat zijn de verantwoordelijkheden van een managing senior?

“Ik heb zelf een aantal aandachtsgebieden: commercie -resultaatverantwoordelijk voor team- maar ook operatie: Hoe kun je een opdrachtgever goed helpen? Daarnaast ben ik ook inhoudelijk verantwoordelijk: uitdagingen bij de klant aangaan. Maar natuurlijk ben ik ook met de mensen in mijn team bezig, bij de opdrachtgever.”

“Ik vind het belangrijk om de mensen in mijn team te coachen en uit te dagen. Of ze nou junior of senior zijn, ze kunnen anderen vooruithelpen. Ook mij. Mijn persoonlijke missie is het helpen ontwikkelen van organisaties en mensen. Daar krijg ik altijd veel energie van, daarvoor sta ik graag op. Het mooie is dat de collega’s mij indirect ook altijd uitdagen en coachen, bewust of onbewust.”

Hoe ziet een typische dag eruit?

“Een typische dag is veel bellen, veel overleg ook: je moet kijken naar de ontwikkeling van medewerkers en hoe ze in hun vel zitten. We werken met thema’s als ‘werkgeluk’, dan ga je dieper dan alleen ‘hoe gaat het met je?’. Werkgeluk houdt in dat je met plezier naar je werk gaat. We willen een werkomgeving creëren bij klanten waar je blij van wordt, sommige collega’s zie je immers vaker dan je partner. Maar ook met thema’s als vitaliteit zijn we actief.”

“Je werkomgeving ondersteunt je werkgeluk: werkplezier, voldoening en zingeving: waarvoor sta je ’s morgens op? En werk je naar een doel toe, een thema? Dat kan ook een maatschappelijke thema zijn, zeker bij de jongste generaties wordt dat steeds belangrijker. Het is niet erg als je dat nog aan het ontdekken bent, als je maar stapjes zet. Ieder op zijn eigen manier en tempo.”

“Wij zijn als Workplace Management de bruggenbouwers: geen losse eilandjes in een organisatie, maar bruggetjes. Het gaat mij om de integraliteit van de delen en om klanten ècht verder te helpen. De afwisseling, het snelle schakelen en het menselijke aspect met zowel klanten als collega’s vind ik leuk, zowel inhoudelijk als commercieel.”

“Workplace management is een hot topic, er is veel nieuws over flexwerken en kantoortuinen. Je ziet nog te vaak dat de menselijke kant wordt ‘vergeten’ of onvoldoende wordt opgepakt. Wat hebben werknemers nodig om het werk met plezier en goed te kunnen doen? Een traject wordt nog te vaak vanuit de huisvestingskant ingestoken, met een besparingsdoelstelling. Het gaat dan om het reduceren van vierkante meters, met als gevolg dat veel werkplekken bij elkaar geclusterd worden. Maar wat heeft die medewerker nu nodig om zijn werk goed te kunnen doen?”

“Thema’s als akoestiek (de zoektocht naar rust), de identiteit terugzien op de werkvloer, vitaliteit, de drang naar een gezelliger kantoor, videoconference en andere IT oplossingen, hospitality, projectmatig werken zoals agile/ scrum spelen mee. Daar gaan wij het gesprek over aan en leggen de verbinding tussen afdelingen en project en medewerkers.”

Je hebt het Young Professionals programma ook mee opgezet?

“Ik begeleidde al vier jaar ‘young professionals’, dat programma heb ik mee opgestart maar ik heb het nu aan een collega overgedragen. Het is een heel leuk programma, het brengt veel enthousiasme. Er doen hele slimme mensen aan mee, die ook graag willen en een frisse blik hebben. Ik vind het heel mooi dat je ze enerzijds probeert te helpen waar je kunt, maar dat je ze anderzijds ook hun krachten kunt laten zien. Het is mooi om te zien hoe ze groeien, met vallen en opstaan. Het gaat immers om het tonen van veerkracht, vind ik.”

“We hebben nu een stuk of tien ‘young professionals’ in het programma, daar heb ik themabijeenkomsten voor georganiseerd met hulp van veel collega’s. Op persoonlijk en inhoudelijk vlak. Maar ik heb ook de coaching en ontwikkeling opgezet, iedereen is er erg actief bij betrokken. Dat maakt het programma ook zo interessant, er is een grote betrokkenheid vanuit HEYDAY en collega’s helpen ontzettend graag. We geven de young professionals de kaders mee, maar we zeggen wel ‘het is jullie programma’.”

“HEYDAY heeft betrokken collega’s, en dat is goed. Door de overname hebben we veel meer mogelijkheden en vraagstukken. Dat maakt het werk interessant: hele nieuwe klanten, sectoren en omgevingen. Er is ook meer slagkracht, omdat we groter zijn. De markt kan niet meer om ons heen.” Zeker het Workplace Management team gaat groeien en boeien binnen en buiten de organisatie. Dat is niet in één dag gedaan, maar de markt gaat zeker van ons horen!”

Wil je ook werken bij HEYDAY? Bekijk hier onze vacatures.

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday