<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Bezettingsgraadmeting

Objectief inzicht door een bezettingsgraadonderzoek

Staat verduurzaming of de uitrol van een nieuw werkplekconcept op de agenda? Heb je behoefte aan een cijfermatige onderbouwing van een huisvestingsplan of wil je in kaart brengen hoeveel vierkante meters je (in)efficiënt gebruikt? Een bezettingsgraadmeting biedt uitkomst.

Een (eenmalige) meting biedt snel en objectief inzicht in de bezetting en benutting van een gebouw. Op basis van dit inzicht kun je een huisvestingsconcept optimaliseren en/of beter sturen op facilitaire- en energiekosten.

Optimaal gebruik van ruimte en middelen
door een bezettingsgraadmeting

Een bezettingsgraadmeting maakt duidelijk of er voldoende werkplekken, bedden of parkeerplaatsen vrij zijn, vergader-, college-, of conferentiezalen optimaal benut worden of dat er misschien onnodig energie lekt in ruimtes waar niemand aanwezig is. Door efficiënter om te gaan met ruimtegebruik, dalen de facilitaire- en/of energiekosten.

Onze Workplace Consultants kunnen met behulp van deze informatie en - indien nodig - aanvullend onderzoek een passend huisvestings-advies geven. Met meer dan 15 jaar ervaring hebben wij voor alle branches een oplossing op maat.

  • Optimaal gebruik van ruimte en middelen
  • Daling in facilitaire- en/of energiekosten
  • Aanvullende analyses & huisvestingsadvies mogelijk
werkplek-597x609
Mockup-Voorkant boekje_Casestudy_Fontys

Hoe een bezettingsgraadmeting Fontys helpt om te besparen op huisvestingskosten

Realiseer met minder vierkante meters minimaal dezelfde kwaliteit huisvesting

Download de case study
2-597x609

Hoe voer je een bezettingsgraadmeting uit?

Een bezettingsgraadmeting voeren we bij HEYDAY uit op basis van onze MeetApp. Dit is een tool die ondersteunt bij het handmatig tellen van de bezetting en het bepalen van de activiteiten die ten tijde van de meting worden uitgevoerd.
 
Alle gegevens worden opgeslagen in ons online platform iBASX en verwerkt tot overzichtelijke grafieken, rapportages of heatmaps op maat. Onze data-analisten verwerken de verzamelde informatie tot bruikbare managementinformatie.
 
  • Korte doorlooptijd
  • Objectief inzicht in bezetting en benutting
  • Verwerkt tot bruikbare managementinformatie
  • Verdiepingsslag in de vorm van presentatie, advies of workshop mogelijk

Inzet van sensortechnologie voor een bezettingsgraadonderzoek

Naast het verzamelen van informatie op basis van handmatige bezettingsgraadmetingen is het ook mogelijk om data te genereren met behulp van sensoren. Dit doen we door middel van iBASX: een uniek softwaresysteem van HEYDAY. Met iBASX is het mogelijk om zowel tijdelijk of structureel data te verzamelen om inzicht te geven in de bezetting en benutting van een pand.
 
De structurele oplossing biedt gebruikers aanvullend de mogelijkheid om op basis van real-time informatie snel een passende, beschikbare werkplek of -ruimte te vinden. Daarnaast hebben ze via iBASX toegang tot alle facilitaire services met behulp van de servicetools.
 
Meer weten over iBASX?
A3A1414-597x609

"HEYDAY heeft een bezettingsgraadonderzoek voor onze locaties Raalte, Olst/Wijhe en Deventer uitgevoerd als onderdeel van een nieuw te ontwikkelen huisvestingsplan. Dit leverde zeer bruikbare informatie en inzichten op."

Lorraine Cornet, Gemeente Deventer

Een greep uit onze klanten

Behoefte aan objectief inzicht in het gebruik van je pand?

Met behulp van data kunnen wij elk huisvestingsconcept optimaliseren. Wil je meer weten over de bezettingsgraadmeting en hoe we je hiermee kunnen helpen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. 

Neem contact op