<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Het vakmanschap van Nathalie Bolluijt.

Terug naar blog overzicht

“Hospitality loopt als een rode draad door mijn leven. Ik runde tien jaar met veel plezier mijn eigen hotel en restaurant. Daarna was het tijd voor iets anders. Voor ik bij HEYDAY Hospitality aan de slag ging, maakte ik een wereldreis met mijn man. We hebben de mooiste plekken gezien en als we ergens iets langer wilden blijven, pakten we wat klussen op. Dit was vaak werk met een hospitality-tintje: zo heb ik bijvoorbeeld yoga retreats georganiseerd in Thailand en tijdelijk een hostel gerund op een eiland in Colombia.”

Nathalie Bolluijt is als teamcoördinator werkzaam bij HEYDAY Hospitality, waar ze verantwoordelijk is voor de hospitality dienstverlening van klanten als Mercedes-Benz, European Patent Office, VodafoneZiggo en Woonzorg Nederland. “Hospitality zit niet alleen in hoe je je gasten behandeld, maar in alle relaties die je hebt en hoe je daar mee omgaat.”

 

Wat doe je bij HEYDAY Hospitality?

“Ik ben het eerste aanspreekpunt voor een aantal opdrachtgevers van HEYDAY Hospitality en de teams op locatie. Op dit moment stuur ik zeven teams aan, waarbij je kunt denken aan hospitality dienstverlening in de breedste zin van het woord: van receptie, hospitality en facility professionals tot het beheren van de postkamer of de servicedesk. Ik coach het team op locatie en adviseer de opdrachtgever om de dienstverlening nog gastvrijer in te richten. Veel organisaties denken op dit moment na over de hybride werkomgeving en hoe hospitality hier een rol in kan spelen. Veel hospitality functies krijgen hierdoor een andere invulling. Dit zijn interessante trajecten.”

Hoe ziet een werkdag eruit?

“Hospitality begint bij de mens, dus is het van belang dat er op al mijn locaties een hospitality professional aanwezig is. Het kan voorkomen dat er ’s ochtends een ziekmelding binnenkomt, dan pak ik dit samen met de planningsafdeling van HEYDAY Hospitality op. Vervolgens vertrek ik naar één van mijn klanten voor een kop koffie met mijn contactpersoon op locatie of een medewerker uit mijn team. Ik vind het belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er speelt. Naast deze dagelijkse gang van zaken houd ik me bezig met implementaties van nieuwe klanten, het analyseren van de guest journey binnen een pand of de ontwikkeling van mijn medewerkers.”

Welke kansen heb je gekregen?

“Ik ben bij HEYDAY Hospitality gestart als facilitair coördinator bij European Patent Office, een nieuwe klant. Daar kreeg ik de ruimte om vanaf de implementatie van het contract het nieuwe serviceteam op te zetten en te coördineren. Ik heb veel ervaring binnen de hospitality branche, maar deze rol gaf mij de mogelijkheid om hospitality in een zakelijke werkomgeving te leren kennen en de dienstverlening van HEYDAY Hospitality eigen te maken. Na een jaar kreeg ik de kans om door te groeien tot teamcoördinator. Ik heb gemerkt dat wanneer je je hand opsteekt, je allerlei projecten kunt oppakken. In samenwerking met HR en nog een aantal collega’s heb ik een vakmanschapsprogramma binnen HEYDAY Hospitality opgezet. Ik organiseer trainingen en ben verantwoordelijk voor de samenwerking met GoodHabitz: een online academy waar onze collega’s onbeperkt gebruik van kunnen maken.”

Wat maakt je werk zo leuk?

“Ik krijg energie van het contact met anderen. In mijn rol kom ik steeds op nieuwe locaties en ben ik in gesprek met verschillende opdrachtgevers en medewerkers. Elke locatie kent zijn eigen dynamiek en bijzonderheden, dat houdt het spannend. Daarnaast vind ik hospitality een prachtig vakgebied. Je kunt met hospitality veel het verschil maken, al is het maar met een klein gebaar. Een goede hospitality professional beschikt van nature over bepaalde karaktereigenschappen die je verder kunt ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat als ik mijn team een warm gevoel geef, zij dit ook overbrengen op de gasten die zij ontvangen. We doen het echt samen.”

Wat betekent hospitality in vakmanschap voor jou?

“Voor mij staat hospitality voor een bepaald gevoel van warmte en welkom zijn. Het is daarbij van belang dat je oprecht geïnteresseerd bent in een ander en er voor hem of haar wilt zijn. Dit gaat verder dan slechts het ontvangen van gasten, maar kun je vertalen naar alle relaties die je hebt. In mijn rol vind ik het bijvoorbeeld ook een vorm van hospitality dat ik benaderbaar ben voor mijn opdrachtgevers en medewerkers. Hospitality zit niet alleen in hoe je je gasten behandeld, maar in alle relaties die je hebt en hoe je daar mee omgaat.”

Wil je ook werken bij HEYDAY Hospitality? Bekijk hier onze vacatures.

HEYDAY_MicheleGiebing-44
Picture of Lisa Hagoort

04-07-2022

PR & Marketing Adviseur bij HEYDAY