<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Het vakmanschap van Claudia Zaal.

Terug naar blog overzicht

“Ik kom uit een ondernemersfamilie met de instelling: niet lullen, maar poetsen. Dat komt goed van pas op de centrale planningsafdeling van HEYDAY Hospitality, waar de telefoon de hele dag door roodgloeiend staat. Ik krijg daar energie van. En het mooie is: we zoeken collega’s!” 

Na een half leven in de horeca, is Claudia Zaal nu personeelsplanner bij HEYDAY Hospitality. Niets is haar te gek. “Ik vind het heerlijk dat ik ’s ochtends niet precies weet wat de dag mij brengt. Een ziekmelding, terwijl al onze ambulante collega’s al zijn ingezet? Geen probleem. Ik zie dat als een mooie uitdaging.”

 

Wat doe je bij HEYDAY Hospitality?

“Als HEYDAY Hospitality verzorgen wij voor meer dan veertig opdrachtgevers de receptiedienstverlening. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat al deze posities elke dag zijn ingevuld. We maken voor elke opdrachtgever de planning en anticiperen op veranderingen, zoals verlofaanvragen of wanneer er iemand ziek is. Daarnaast ben ik met allerlei projecten bezig om onze dienstverlening te blijven verbeteren. Toen ik drie jaar geleden in dienst kwam bij HEYDAY was er bijvoorbeeld nog geen centrale planningsafdeling. Alle leidinggevenden maakten hun eigen planning in Excel. Samen met mijn collega Isabelle heb ik ons planningssysteem Planbition geïmplementeerd en zijn er veel stappen gemaakt.”

Hoe ziet een werkdag eruit?

“Een standaard werkdag bestaat bijna niet. Wanneer ik telefoondienst heb, kan ik vanaf zes uur ’s ochtends wakker gebeld worden met een ziekmelding. Dan ga ik direct schakelen met ons ambulante team om dit op te lossen. Ik stuur vaak eerst een appje, zodat mijn collega’s niet wakker schrikken als ik bel. Gelukkig zijn ze het gewend om uit bed gebeld te worden. Daarnaast heb ik ook veel contact met bijvoorbeeld onze collega’s van sales en recruitment. Wanneer er een nieuwe aanvraag binnenkomt, bespreken we of het aansluit bij onze huidige bezetting en kwaliteitsstandaarden. Ik vind het prettig dat we hierbij worden betrokken, wij maken die beloftes toch waar.”

Wat vind je leuk aan je werk?

“Ik kom uit de horeca, waar natuurlijk geen dag hetzelfde is. Je staat met allerlei verschillende mensen in contact en daar geniet ik enorm van. Op een gegeven moment was het tijd voor iets anders. Ik ben toen bij HEYDAY Hospitality terechtgekomen en daar heb ik geen spijt van. Ook in mijn huidige rol is geen dag hetzelfde. Ik geniet van de afwisseling, het brede takenpakket, de dynamiek en de mensen om mij heen. Ook heb ik veel affiniteit met hospitality. Ik vind een dienstverlenend beroep het mooiste wat er is.”

Wat betekent vakmanschap in hospitality voor jou?

“Ik heb vroeger altijd geleerd om een ander te behandelen zoals je zelf behandeld wil worden. Maar dat is een misvatting. Je moet een ander behandelen zoals de ánder behandeld wil worden. Dat is voor mij hospitality. Het is de kunst om je in de ander te verplaatsen, te ‘lezen’ waar hij of zij behoefte aan heeft en hier op in te spelen. Dat pas ik ook toe in mijn rol als personeelsplanner. Ik ga door het vuur om elke dag al onze recepties bemenst te hebben. Daarnaast doe ik ook mijn uiterste best als een collega een dagje vrij wil zijn.”

Je zoekt een nieuwe collega. Wanneer is werken als personeelsplanner iets voor jou?

“Houd je van rust en regelmaat? Dan is werken als personeelsplanner niets voor jou. Wij werken op de centrale planningsafdeling, maar onze eigen planning moeten we steeds bijstellen. Ga je juist goed op afwisseling en ben je een echte regelaar? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je moet snel kunnen schakelen, graag in contact staan met anderen en niet te snel in de stress schieten. Als je dan ook nog graag puzzelt en in oplossingen denkt, verwelkomen we je graag!”

Wil je ook werken bij HEYDAY Hospitality? Bekijk hier onze vacatures. 

HEYDAY_MicheleGiebing-46
Picture of Lisa Hagoort

13-12-2022

PR & Marketing Adviseur bij HEYDAY