<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">

Single service

Single service: één team, één taak

Bij single-service outsourcing kies je ervoor om een facilitaire dienst uit te besteden aan een specifieke, gespecialiseerde leverancier. Het gaat hierbij vaak om ‘traditionele’ facilitaire diensten zoals catering, schoonmaak of beveiliging. De voordelen: efficiëntie, kwaliteit en gemak.

Single service outsourcing: wat en wanneer?

Binnen single services werk je uitsluitend samen met externe specialisten voor een specifieke dienst. Hiermee richt je de facilitaire dienstverlening veel efficiënter in én profiteer je van de kennis die experts meebrengen voor het uitvoeren van een specifieke dienst. 

Het uitbesteden van single services is uitermate geschikt wanneer je voor specifieke facilitaire diensten niet de capaciteit hebt om dit in te besteden of wanneer je de kwalitatieve continuïteit wil borgen bij bijvoorbeeld uitval door ziekte of verlof. Als opdrachtgever houd jij de regie en spreid je eventuele risico’s. Hiermee is single service outsourcing een mooie eerste stap om kennis te maken met de voordelen van uitbesteden.

Ook VGZ heeft deze stap gezet als het gaat om het uitbesteden van facilitaire diensten. VGZ heeft met hulp van HEYDAY een single service, namelijk alle hospitality-diensten, uitbesteed. Dit heeft ze tal van voordelen opgeleverd. Benieuwd wat de voordelen waren van deze uitbesteding? Lees hier het hele verhaal.

A3A2544-602x609-1
Casestudy Zeeuws Archief_Mockup_Voorkant boekje

Single service uitbesteding van facilitaire diensten in de praktijk

Ontdek hoe het Zeeuws Archief de uitbesteding van het huismeesterschap en allround facilitaire dienstverlening succesvol heeft ingevuld

Download case study

De voordelen van single service outsourcing

Laagdrempelig: De eerste stap in het uitbesteden van facilitaire diensten, zonder aan grote contracten vast te zitten.

Onafhankelijk: Je kunt leveranciers zelf benaderen en je hebt de facilitaire dienstverlening in eigen hand.

Eenmalig: In geval van een aanbesteding kun je het hele proces van contractering ook professioneel uitbesteden voor een enkele keer.

Profiteer van specifieke kennis: Je haalt de kennis in huis die je op dat moment nodig hebt. Hiermee pluk jij de vruchten van verhoogde kwaliteit, zonder een extra post op de payroll. 

 

Flexibel: Wanneer je een pand wilt aantrekken of afstoten, kun je gemakkelijk de dienstverlening op- of afschalen. Dit maakt je wendbaarder.

Hogere efficiëntie dan inbesteden: Het inzetten van specialisten voor de uitvoering van een exacte hoeveelheid werk is efficiënter dan iemand fulltime in dienst nemen. 

Single service van HEYDAY

HEYDAY heeft jarenlange ervaring in het inregelen en optimaliseren van single services. Indien gewenst, kunnen we de facilitaire diensten voor je bundelen tot één team.

  • Receptiediensten: Gebouwen zijn steeds meer ontmoetings-plekken en flexwerken steeds vaker de norm. Dit vraagt om een nieuwe benadering van receptiediensten om mensen te ontvangen en te ondersteunen in hun werk.
  • Technische dienst: Om zo efficient mogelijk te kunnen werken, werkt HEYDAY met een technisch meldpunt. Zo heeft de opdrachtgever zicht op de technische storingen en verbeterpunten in zijn organisatie. 
  • Huismeesterdiensten: Een aangename beleving zit in de details. Met de huismeesters van HEYDAY creëer je een gastvrije, goed verzorgde plek waar gasten en medewerkers blij van worden.
  • Hostessen: Het kantoor wordt steeds meer de plek waar collega’s, klanten en andere relaties elkaar ontmoeten. De receptioniste wordt hierdoor een allround gastvrouw of host.
  • Servicedesk: Voor het bieden van de juiste service is bereikbaarheid essentieel. Je schept snel duidelijkheid en klanten profiteren van korte lijnen en adequate antwoorden.
  • IT solutions: Huisvestingskosten drukken steeds zwaarder op de bedrijfsresultaten. Daarom is inzicht in bijvoorbeeld de bezetting en benutting van gebouwen steeds belangrijker.
A3A2482_597x609-1

Haal flexibiliteit en zekerheid in huis met single-service uitbesteding

Wil jij één dienst volledig uitbesteden? Ontdek in deze case study hoe uitbesteding HKU verzekert van 100% bezetting op haar receptie- en beheerdiensten. 

Download de case study