Bezettingsgraad
onderzoek

Rendementsverbetering op jouw huisvesting

Met het bezettingsgraadonderzoek heb je een krachtig middel in huis om te kunnen sturen op rendementsverbetering van jouw huisvesting. Door verkregen inzicht in het huisvestingsgebruik van een organisatie ontstaat inzicht in de diverse kansen. Kijkend naar de gemiddelde kosten per werkplek en de relatief lage bezetting van een gemiddelde huisvesting is er een enorm potentieel om het rendement te verbeteren. Daarnaast draagt het ook nog eens bij aan een kwalitatief betere huisvestingsomgeving.

Bezetting en benutting meten met sensortechniek

We bieden bezettingsgraadmetingen aan die door middel van sensortechniek en peoplecounters plaatsvindt. Hiermee krijg je een nauwkeurig beeld van de bezetting van jouw huisvesting gedurende een bepaalde periode. Het voordeel van deze techniek is dat er anoniem én continu wordt gemeten. Het systeem is ontwikkeld voor Kantoororganisaties, Onderwijsinstellingen en Zorginstellingen.

Voor organisaties die hun gebouwgebruikers in één oogopslag inzicht willen geven in beschikbare werkplekken, projectruimten, vergaderzalen en behandelruimten is er ook een structureel systeem beschikbaar waarmee gebouwgebruikers via verschillende devices, zoals smartphone, PC, tablet, informatiekiosk, en TV-schermen kunnen zien welke werkruimten beschikbaar zijn en kunnen deze online reserveren.

3.iBASX-597x609

 Van cijfers naar resultaat

We hebben ruime ervaring met het uitvoeren van bezettingsgraadmetingen in diverse omgevingen. Hiermee zijn we in staat om jouw organisatie te benchmarken met soortgelijke organisaties. Onze aanpak kenmerkt zich door een pragmatische en professionele insteek waarbij door middel van fysiek ‘meten’, ruwe informatie vergaard wordt. We maken gebruik van een uniek softwaresysteem waar de ‘ruwe’ informatie omgezet wordt naar bruikbare data, zoals:

 
Gemiddelde bezettingsgraden van werkplekken en overleg- en vergaderruimtes

Piek- en dalbelastingen van afdelingen, ruimtes en verdiepingen

Een overzicht van de activiteiten op een werkplek (computerwerk, telefonie, overleg, stiltewerk)

Een (grafisch) overzicht van het gebruik van een werkplekomgeving

2.iBASX-597x609

Continu meten met iBASX

Wij maken actuele data over de bezetting zichtbaar. Dat kan met onze iBASX-app. Dit is een tool die ondersteunt bij het handmatig tellen van de bezetting en bepalen van de activiteiten.

Door te meten wordt duidelijk of er voldoende werkplekken, bedden of parkeerplaatsen vrij zijn, vergader-, college-, of conferentiezalen onbenut zijn of dat er onnodig energie lekt in ruimtes waar niemand aanwezig is.

Ontdek meer

Neem voor meer informatie contact op

Wilt u meer weten over het bezettingsgraadonderzoek en hoe we een rendementsverbetering op uw huisvesting kunnen realiseren?

Neem voor meer informatie geheel vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op