<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Young Professional programma: een mooie start voor Nienke en Jasmijn.

Terug naar blog overzicht

Nienke Hofstede en Jasmijn Lodewijk zijn vorig jaar na hun HBO opleiding Facility Management gestart met het Young Professional programma van HEYDAY. In dit artikel vertellen zij over hun ervaringen, wat zij geleerd hebben en geven tips aan andere starters op de arbeidsmarkt.

Met het Young Professional programma van HEYDAY word je in 1,5 jaar tijd klaargestoomd tot interim professional of consultant. Naast het opdoen van werkervaring staat persoonlijke ontwikkeling centraal.

Wat is het Young Professional programma?
Nienke: “Met een kleine groep van 8 tot 12 personen ga je aan de slag met verschillende activiteiten, zoals trainingen, opleidingen, intervisie en bedrijfsbezoeken. Daarnaast ga je zelfstandig aan de slag bij meerdere opdrachtgevers van HEYDAY, zodat je verschillende typen opdrachten kan ervaren en erachter komt waar je voorkeur ligt.”

Waarom ben je gestart met het Young Professional programma?
Jasmijn: “Vooral om een kijkje in de keuken van een ander te nemen. Door verschillende opdrachten in een relatief korte tijd, kun je veel sneller bepalen wat je wel en niet leuk vindt binnen het facilitaire vakgebied. Het FM-vak is erg breed en hierdoor krijg je snel inzicht. Wat vind ik leuk, wat niet en waar wil ik in verder. Ook biedt het kansen om meer opleidingen en trainingen te volgen terwijl je al gestart bent met werken en heb je fijne groep collega’s waar je laagdrempelig op terug kan vallen.”

Nienke: “Ik heb heel bewust voor dit programma gekozen. Ik had het gevoel dat ik tijdens mijn opleiding weinig stagemogelijkheden heb gehad om echt goede ervaring op te doen. Ik vond dat ik te weinig ervaring had en wilde me hiermee verder ontwikkelen.”

Wat voor opdrachten heb je gedaan Nienke?
“Ik heb tot nu toe al verschillende interim- en consultancy opdrachten gedaan. Ik ben gestart als ondersteuner van een facilitair coördinator bij een MBO scholengemeenschap. Ik heb daar geholpen om de planning van het personeel in kaart te brengen, de roosters inzichtelijker te maken en efficiënter in te richten. Onder andere door de inzet van een nieuw systeem.”

“Ook heb ik ervaring opgedaan als locatiemanager van een opvang voor Oekraïense vluchtelingen. Dit was een noodopvang waar vluchtelingen maximaal vijf dagen gebruik van mochten maken. In een grote sporthal was ik verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van beveiliging, catering, schoonmaak en de inzet van tolken. Wij waren het communicatiepunt tussen COA en FM om de opvang en de doorstroming van de vluchtelingen te organiseren. Een ontzettend leerzame opdracht die veel voldoening gaf.”

“Op dit moment heb ik een opdracht bij het centrale planningsteam van HEYDAY Hospitality. Het is veel meer dan alleen plannen: ik heb veel contact met de business coördinatoren om de invulling van de roosters rond te krijgen. Ook ben ik de schakel tussen de uitzendbureaus en het ambulante team. Zoals je merkt zijn de opdrachten erg veelzijdig en allemaal erg leerzaam.“

Wat voor opdrachten heb je gedaan Jasmijn?
“Tijdens mijn opleiding kwam ik erachter dat mijn passie bij het onderwerp huisvesting ligt. Vanuit mijn afstuderen bij HEYDAY kreeg ik de kans om bij de organisatie aan de slag te gaan, in combinatie met het YP programma. Ik ben gestart met drie opdrachten bij verschillende organisaties. Hierbij heb ik mij bezig gehouden met onder andere het hybride werken, de werkomgeving die hierbij aansluit en ben ik gestart als adviseur huisvesting bij de Nationaal Coördinator Groningen (NCG).”

“Nadat deze opdrachten grotendeels afgerond zijn, kon ik een volgende stap maken naar mooie nieuwe opdrachten. Bij een commerciële organisatie heb ik samen met een collega onderzoek gedaan naar een nieuwe manier van werken. We hebben hierin samen met de organisatie een visie gevormd en zijn vanuit daar aan de slag gegaan met een Programma van Eisen voor de nieuwe werkomgeving.”

“Onlangs heb ik de kans gekregen om bij een grote zorgorganisatie in Noord Nederland als projectleider vastgoed en huisvesting, een belangrijk aandeel te mogen leveren in het plannen, organiseren en uitvoeren van tal van grote verhuisbewegingen binnen de organisatie. Dus samengevat heb ik de afgelopen 1,5 jaar al mooie kansen gekregen, die ik met beide handen heb aangegrepen en waar ik erg veel ervaring uit heb mogen opdoen. Soms uitdagend en grensverleggend, maar een erg mooie, leerzame ontwikkeling in een jonge carrière!”

Wat wil je andere starters meegeven?
Jasmijn: “Ga heel open het werkende leven in. Sta open voor verschillende type opdrachten. Het was voor mij echt een eye opener: je hebt een beeld van de opleiding, maar wat voor type opdrachten er zijn, leer je pas echt in de praktijk. Je moet zelf de kansen pakken die je krijgt. Durf de stappen te nemen, want je hebt een achterban waar je vragen aan kan stellen. Je staat er niet alleen voor binnen HEYDAY en kunt altijd terecht voor hulp. Dat werkt heel fijn!”

Nienke: “Ik heb vooral geleerd dat wanneer je juist samen met andere collega’s een project uitvoert, je daar het meeste van leert. De ervaring van anderen gaf mij veel inzichten. Dat zie ik ook als de kracht van HEYDAY: je kunt bij praktisch elke collega terecht met je vragen.”

Wil je meer weten of het Young Professional Programma van HEYDAY? Neem dan contact met ons op. Of wil je ook werken bij HEYDAY Consultancy? Bekijk hier onze vacatures.

 

HEYDAY_portraits-15
Picture of Jinni Christiaanse

23-11-2022

Labelmarketeer voor HEYDAY Interim en Consultancy