<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
HEYDAY-2-780-Banner_1400x180_acf_cropped-11-1

Nieuws

Volledige circulariteit en de ultieme facilitaire ervaring: gaat dat samen?

29 maart

Binnen FM draait het steeds meer om het creëren van een inspirerende werkomgeving, door het leveren van innovatieve en excellente services. Wie in staat is om (samen met externe partijen) die innovatieve dienstverlening te leveren, zorgt ervoor dat het primair proces optimaal kan functioneren. Maar anno 2018 staat een duurzame dienstverlening ook bij veel organisaties bovenaan de wensenlijst. Niet voor niets staat het Facto Congres 2018 in het teken van ‘FM The Next Step’, met aandacht voor zowel technologie als circulariteit.

Steeds meer gebouwen, diensten en producten worden ontwikkeld met duurzaamheid als uitgangspunt. HEYDAY is uitgenodigd om tijdens het congres, samen met Asito, een workshop te geven over haar idee van de ‘next step’: The Dutch Mountains. Een gebouw dat door updates en upgrades met de tijd beter én dus waardevoller wordt. In drie woorden: smart, circulair en hightech.

Building as a Service

Onlangs is de handtekening gezet onder een intentieverklaring voor de realisatie van The Dutch Mountains in Veldhoven. Bepaald geen standaardgebouw, maar een uitzonderlijk project. The Dutch Mountains is namelijk niet alleen qua constructie bijzonder (volledig houten casco!) maar ook vanwege het totaalconcept, dat meer op een dienst dan op een gebouw lijkt. Niet meer betalen voor een lamp, maar voor het aantal lichturen dat je gebruikt, geen investering in een ergonomisch bureau, maar alleen afrekenen voor het aantal uren dat je gebruik maakt van deze gezonde werkplek. Licht, warmte, voedsel, meubilair, installaties en zelfs de gevels worden als diensten in het project geleverd.

Circulaire oplossingen

Het concept moet vernieuwing stimuleren, zodat elk onderdeel, van catering tot en met de ramen en zelfs het karkas, zich door blijft ontwikkelen en waardevoller wordt, voor zowel eigenaar als gebruiker. Alle gekozen oplossingen zijn circulair, het gebouw kent straks gesloten kringlopen op het gebied van energie, water, afval en materialen. Het project biedt uitdagingen te over, om altijd het nieuwste op het gebied van facility management en dienstverlening te kunnen aanbieden en de bezoeker (zakelijk of privé) een optimale beleving te garanderen.

Een boeiend en inspirerend verhaal van onder andere Lennart Graaff, de bedenker van The Dutch Mountains. Hij vertelt samen met Erik van der Eik (HEYDAY) en Arjan Geurtsen (Asito) over het concept, de hobbels van de afgelopen jaren en de manier waarop het facility management van de toekomst wordt vormgegeven.

Delen
Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday