<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
HEYDAY-2-780-Banner_1400x180_acf_cropped-11-1

Nieuws

Morgen naar kantoor? Eerst een bureau reserveren

10 juni

Veel bedrijven laten in mondjesmaat weer wat personeel naar kantoor komen. Om te zorgen dat er niet te veel mensen tegelijk aanwezig zijn, zijn er apps ontwikkeld om een bureau te reserveren, bijvoorbeeld iBASX van HEYDAY Facility Management.

Bron: RTL nieuws/EditieNL

Spontaan ergens naar binnen wandelen is er in deze tijd niet meer bij. Niet alleen in restaurants en pretparken moet je je plekje reserveren, ook op sommige werkplekken moet je je van tevoren aanmelden om zeker te zijn van een bureau.
 
EditieNL
 
Apps
Daar zijn verschillende apps voor ontwikkeld, zoals iBASX en de Covid Desk Planner. De apps regelen dat er niet te veel mensen komen en maakt inzichtelijk hoeveel plekken er al bezet zijn. Zo kan het maximum aantal plekken benut worden.
 
Maartje Wolff, werkgelukdeskundige bij het bedrijf Happy Office, moedigt het aan dat mensen weer naar kantoor gaan. "Mentaal is dat ontzettend belangrijk. Het is goed om weer mensen te zien", zegt ze tegen Editie NL.
 
Sociale cohesie
 
"Die kleine gesprekken bij het koffiezetapparaat zorgen voor sociale cohesie", legt Wolff uit. "Je kan je collega's zien en weer non-verbale communicatie opvangen; iets wat via Zoom of Teams erg moeilijk gaat."
 
Structuur
 
Naar kantoor gaan brengt volgens Wolff weer structuur in je dagelijkse ritme. "Je moet op tijd opstaan, jezelf netjes aankleden, reizen, et cetera. Die structuur is ook goed voor het werk dat je doet. Het is voor zowel de werknemer als de werkgever goed dat mensen weer komen."
 
 
WhatsApp Image 2020-06-09 at 12.11.54
 

iBASX: app voor een 1,5-meter kantoor

De app van HEYDAY heet iBASX. Via het platform zijn alleen werkplekken te reserveren die voldoende afstand behouden. De werkplekken die daaraan niet voldoen zijn buiten gebruik. Een medewerker kan vanuit huis een plaats reserveren voor de dag dat hij of zij op kantoor wil werken. Voor het reserveren van vergaderruimtes werkt het op dezelfde manier. 

HEYDAY maakt gebruik van een eigen softwareplatform waarmee de bezettingsgraad van kantoorruimtes wordt gemonitord met behulp van sensoren. Het systeem is zo aangepast dat met de afstand rekening wordt gehouden. Ook voor kantoren die niet zijn voorzien van sensoren wordt de oplossing aangeboden, door de plattegrond van de ruimte in de app op te nemen en in te voeren welke plekken wel of niet beschikbaar zijn. 

Meer weten over de mogelijkheden? Klik hier voor meer informatie.

Delen
Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday