<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
HEYDAY-2-780-Banner_1400x180_acf_cropped-11-1

Nieuws

Marco van Dongen (HEYDAY) in finale Tendermanager van het Jaar 2021

16 september

Op donderdag 23 september verkiest SMA (Sales Management Association) voor de derde keer dé Tendermanager van het Jaar in Nederland. Eén van de kanshebbers is Marco van Dongen, Bidmanager bij HEYDAY Facility Management. In de finale neemt Marco het op tegen Stephen Pittau van Strukton Worksphere en Erwin Matthijsse van Dura Vermeer. Een prachtig podium!

“Marco staat méér dan verdiend in de finale van Tendermanager van het Jaar. Sinds zijn komst bij HEYDAY heeft het team veel tenders succesvol afgerond en hebben we onder andere Alliander, European Patent Office, Mercedes-Benz, TenneT en VodafoneZiggo aan ons klantenportfolio mogen toevoegen”, licht Remko Stolk, algemeen directeur bij HEYDAY, toe. “Een bid wordt vaak ‘gewonnen’, maar Marco gaat niet voor de winst, maar voor de beste match. Hij wil het beste resultaat voor alle betrokken partijen, steekt veel tijd in het achterhalen van de vraag áchter de vraag en weet hierdoor als geen ander de klantvraag te doorgronden.”

Hier sluit Mark Hamstra, Leveranciersmanager Werkomgeving, Inkoop & Facilities bij Alliander, zich bij aan. Gedurende het tendertraject van Alliander heeft hij Marco leren kennen en vindt hem een terechte winnaar: “Marco is in staat om goed te luisteren, te onderzoeken wat de wensen en behoeften van de opdrachtgever zijn én dit te vertalen naar een voor de opdrachtgever passende oplossing. Hierbij zijn authenticiteit, een oprechte interesse in een ander en het vermogen om op respectvolle wijze met zijn gesprekspartners te reflecteren, dé kerncompetenties die Marco succesvol maken.”

Zelf gelooft Marco vooral in de kracht van verbinding. “Een tender is geen traject van slechts één persoon. Door het traject gezamenlijk aan te vliegen, kom je tot een oplossing waar alle betrokken partijen jarenlang plezier aan gaan beleven. Het achterhalen van de échte klantbehoefte is wat mij betreft de belangrijkste stap in het hele proces. Dit lees je niet in de tenderdocumenten, maar weet je alleen boven tafel te krijgen door het gesprek aan te gaan, veel informatie te verzamelen, je volledig in te leven in de potentiële klant én open te staan voor feedback. Bij HEYDAY schrijven we een tender niet voor niets in samenwerking met een groot(s) team, waaronder de klantmanager die operationeel verantwoordelijk wordt voor de nieuwe opdracht. Alleen op deze manier kun je, dat wat je belooft, ook waarmaken in de praktijk.”

Over Tendermanager van het Jaar

De Tendermanager van het Jaar-verkiezing is een initiatief van SMA - Sales Management Association en Cinfield BV. Binnen het commerciële spectrum ontwikkelt deal- en tendermanagement zich steeds meer tot een apart specialisme. In toenemende mate zijn bedrijven afhankelijk van specialisten die de complexe sales- en tendertrajecten managen. De Tendermanager van het Jaar-verkiezing geeft Tendermanagers het podium dat ze verdienen.

Wil je ook stemmen op Marco? Houd rond donderdag 23 september onze socials in de gaten!

LinkedIn Post - Marco
Foto: Marco van Dongen

Delen
Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday