<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
HEYDAY-2-780-Banner_1400x180_acf_cropped-11-1

Nieuws

Joris de Schepper van HEYDAY is één van de winnaars van ABN AMRO’s Duurzame 50

30 oktober

Joris de Schepper, senior consultant bij HEYDAY Facility Management, is gekozen als één van ABN AMRO’s Duurzame 50. Elk jaar stelt ABN AMRO de Duurzame 50 samen: een lijst met de 50 personen in Nederland die het meest bijdragen aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving. De lijst weerspiegelt wat er het afgelopen jaar is gebeurd op het gebied van duurzaamheid in de bouw en vastgoedsector.

Joris werd begin dit jaar voorgedragen door branchevereniging FMN, terwijl hij niet eens lid is. “Ik vind het een enorme eer dat ik ben genomineerd, vooral als ik kijk naar de kandidaten waar ik tussen sta. Waarschijnlijk heeft FMN mij voorgedragen omdat ik vooral aan duurzaam bewustzijn meewerk,” zei Joris toen. In maart kon er gestemd worden op de genomineerden en dit werd dan ook volop gedaan: bijna 10.000 mensen brachten hun stem uit.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus verliep de bekendmaking van ABN AMRO’s Duurzame 50 dit jaar iets anders dan gepland. Het traditionele Green Tie Gala werd geannuleerd en er kwam een volledig digitaal programma voor in de plaats. Tijdens Building Holland op woensdag 28 oktober is de Duurzame 50-lijst bekendgemaakt. Dit jaar ging de aandacht voor de felbegeerde award in bouw- en vastgoedland niet naar individuele prestaties, maar naar het verder brengen van het collectief. Dit betekent dat alle 50 personen op de lijst zijn uitgeroepen tot winnaar. ABN AMRO’s Duurzame 50 wil hiermee de hele vastgoed- en bouwsector inspireren om door te pakken in de verduurzaming van Nederland.

“Hoe trots kun je zijn: ik maak deel uit van ABN AMRO’s Duurzame 50! Samen met 49 andere winnaars zetten we collectief onze schouders onder het verduurzamen van de vastgoed- en bouwsector het komende jaar”, vertelt Joris. “Dit jaar ga ik mij hard maken voor het verder verduurzamen van gebouwen, facilitaire processen en de inzet van circulaire producten en diensten. Ook zal ik weer een aantal gastcolleges verzorgen om ook de nieuwe lichting facility- en vastgoed professionals zich bewust te maken van hun impact.”

Duurzame 50

Over de Duurzame 50

De ABN AMRO Duurzame 50 wordt jaarlijks uitgereikt aan de persoon die het meest heeft bijgedragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Eerder wonnen onder andere Thomas Rau, Claudia Reiner, Jan Willem van de Groep en Stefan van Uffelen de felbegeerde award. In 2019 nam Onno Dwars de nummer 1 positie in op de lijst, gevolgd door Yvette Watson (2) en Andy van den Dobbelsteen (3). Tijdens de editie van 2020 zijn alle vijftig personen op de lijst uitgeroepen tot winnaar.

Delen
Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday