<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
HEYDAY-2-780-Banner_1400x180_acf_cropped-11-1

Nieuws

HEYDAY stijgt naar tweede plek van top 10 IFM-aanbieders

21 maart

HEYDAY staat op de tweede plek in de top tien van providers van Integrated Facility Management. Integreren van de dienstverlening in het totaal aan services binnen een organisatie is daarbij haar sterkste punt. HEYDAY weet zich bovendien bij haar klanten te profileren als herkenbare partij met een eenduidige uitstraling. Dat blijkt uit de derde editie van het FM Provider Performance Onderzoek van Hospitality Group dat deze week is verschenen.

Volgens haar opdrachtgevers blinkt HEYDAY uit in haar integrale benadering bij de inzet van diensten, middelen en werknemers. “De scores bewijzen dat opdrachtgevers onze aanpak erg waarderen”, zegt Bob Mols, algemeen directeur van HEYDAY Facility Management. “Integratie van dienstverlening is volgens het onderzoek een belangrijke voorspeller van succes. Door de beste specialisten in de markt als één team te laten samenwerken, profileren we ons als de verbinder waar de klant naar op zoek is.”

Grootste stijger

Uit het onderzoek blijkt dat het marktaandeel van IFM steeds groter wordt. HEYDAY is de grootste stijger in deze categorie en mag zich nu de tweede best presterende IFM-provider noemen. HEYDAY behoort net als vorig jaar tot de toppers op het gebied van rapportage en financieel beheer. Ook zijn klantmanagement en contract compliance thema’s waarop HEYDAY goed blijft scoren.

Innovatie is aandachtspunt

Innovatie en continue verbeteren blijft, evenals voorgaande jaren, het belangrijkste aandachtspunt voor de providers. Bob Mols: “Het is voor ons geen nieuws dat opdrachtgevers op zoek blijven naar nieuwe technologieën en een toenemende behoefte hebben aan een meer meedenkende provider. In onze nieuwe bedrijfsstructuur hebben we dan ook fors ingezet op Ventures. We bouwen aan nieuwe diensten en concepten die facility management veelzijdiger en toekomstproof maken. Databeheer en –analyse krijgen daarbij een hoofdrol.”

Opdrachtgever als ambassadeur

Bob Mols: “Het onderzoek geeft een actueel beeld van waar de behoeften liggen in de FM- markt. Het blijft lastig om te zien hoe individuele opdrachtgevers een FM-provider waarderen en beoordelen en ontdek je niet eenvoudig waar concrete verbeterpunten liggen."

In het onderzoek van Hospitality Group werd dit jaar voor het eerst ook de Net Promoter Score gemeten. "Onze NPS-score van plus 22 procent laat zien dat de opdrachtgevers onze beste ambassadeurs zijn”, licht Bob Mols toe. “Het is voor ons een mooi uitgangspunt waar we komende tijd verder aan gaan werken." Daarnaast geeft het onderzoek volgens Bob Mols een goed beeld van de prestaties van HEYDAY ten aanzien van de andere marktspelers. "Dat houdt iedereen in elk geval scherp en up-to-date.”

Het onderzoek

FM Provider Performance Onderzoek is een onafhankelijk onderzoek over de prestaties van facilitaire providers in Nederland waar sprake is van hoge knip sourcingmodellen. Hoge knip sourcingmodellen zijn sourcingmodellen waarbij een deel van de regie- en coördinatie-activiteiten zijn uitbesteed aan externe dienstverleners.

Het onderzoek is gehouden onder circa 130 opdrachtgevers in Nederland. Zakelijke dienstverleners zijn het meest tevreden over de prestaties van de FM-providers. Industriële opdrachtgevers, waar HEYDAY er een flink aantal van heeft, zijn over het algemeen kritischer in hun beoordeling.

Delen
Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday