<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

HEYDAY ontwikkelt service- en community concept voor SPOT Amsterdam.

Terug naar blog overzicht
Tijdens PROVADA 2019 tekenden COD, DUQER en Amvest Investment Management namens Aegon Nederland voor de aankoop van 816 huurwoningen en 20.000 m2 kantoor en voorzieningen in de nog te realiseren wijk SPOT Amsterdam. HEYDAY ontwikkelde een uniek service- en community concept voor COD en DUQER met aandacht voor thema’s als gezondheid, circulariteit en work-life balance. Het concept voorziet de bewoners, gebruikers en bezoekers van SPOT van een prettige omgeving waarin alle aspecten flexibel en wendbaar zijn.
SPOT-AI4-1024x724

Amvest koopt SPOT Amsterdam van ontwikkelaars COD en DUQER

Tijdens PROVADA 2019 tekenden COD, DUQER en Amvest Investment Management namens Aegon Nederland voor de aankoop van 816 huurwoningen en 20.000 m2 kantoor en voorzieningen in de nog te realiseren wijk SPOT Amsterdam. HEYDAY ontwikkelde een uniek service- en community concept voor COD en DUQER met aandacht voor thema’s als gezondheid, circulariteit en work-life balance. Het concept voorziet de bewoners, gebruikers en bezoekers van SPOT van een prettige omgeving waarin alle aspecten flexibel en wendbaar zijn.

Het is uniek dat de huurwoningen, kantoren en voorzieningen in één hand blijven. SPOT is dan ook de volgende stap van Amvest op het terrein van gebiedsbeleggen: investeren in verschillende vastgoedsectoren in één gebied. Amvest is ervan overtuigd dat het comfortabel wonen is in een wijk waar ruimte is voor ontmoeting, beweging en ontspanning en waar belangrijke voorzieningen binnen handbereik zijn. Door de hele locatie te verwerven, kan Amvest zorgen dat de voorzieningen in de wijk optimaal aansluiten bij bewoners en gebruikers. Kwaliteit, kleinschaligheid en authenticiteit staan daarbij voorop.

Service- en community concept

Speciaal voor SPOT heeft HEYDAY het service- en community concept ‘SPOT_ON’ ontwikkeld. Het concept biedt een betaalbare én prettige omgeving aan de bewoners, kantoorgebruikers en bezoekers van SPOT. Door het analyseren van beschikbare data, onder meer gegenereerd door middel van de HEYDAY-app, is het mogelijk om de dienstverlening continu te optimaliseren. Voor de gebruiker betekent dit dat hij of zij altijd voorzien wordt van relevante services en verrassende programmeringen passend bij zijn of haar behoeftes. Voor de eigenaar betekent het inzicht in bezettingsgraden en rendement; op basis waarvan budgettering en bijsturing kan plaatsvinden.

Erik van der Eik, directeur New Business & Innovation bij HEYDAY: “Wij zien een pand als een ecosysteem, waar interne en externe partijen elkaar beïnvloeden en samenwerken. Door ons te verdiepen in mensen (gedrag, wensen en behoeften), de omgeving, het DNA van het gebouw en de (sociale en financiële) rendementsdoelstellingen van de eigenaar, laten wij zien hoe service- en community concepten bij kunnen dragen aan toekomstbestendig vastgoed. We geloven in mixed-use concepten die inspelen op de veranderende behoeften van gebruikers.”

Dynamisch wonen, werken en recreëren

In SPOT is plek voor nieuwe werkconcepten, boetiekjes, creatieve werkruimten voor kleine ambachten, scholen en kleinschalige horeca. Verder zijn diverse deelvoorzieningen gepland, zoals deelscooters, -fietsen en -auto’s en collectieve ruimtes. Hoge woontorens en kleinere appartementengebouwen wisselen straks af met intieme pleintjes en groene straten. Tegelijkertijd zal de kantorenstrook ook een werkplek blijven, waardoor een dynamisch, gemengd stedelijk gebied ontstaat. Dit maakt het leven op SPOT een bruisende ervaring.

Heleen Aarts, CEO van Amvest: “We zijn enorm blij dat we in SPOT zoveel woningen aan de Amsterdamse woningmarkt kunnen toevoegen die voor een hele grote groep mensen toegankelijk zijn, zeker voor mensen met een middeninkomen. Zo kunnen wij helpen ervoor te zorgen dat Amsterdam een dynamische, gemengde stad blijft, met ruimte voor iedereen.”

Enno Otten, directeur van COD: “Deze transactie bevestigt het solide vertrouwen vanuit de markt in de door ons opgezette grootschalige gebiedstransformatie. We hebben in een vroeg stadium de doelgroepen inzichtelijk gemaakt en in dialoog met de gemeente Amsterdam het masterplan opgezet. We zijn verheugd om nu te zien dat deze wijze van pionieren past bij de ambitie van Amvest om in gebieden te investeren.”

Over SPOT Amsterdam

SPOT staat voor Superior Plan of Transformation. Nu wordt het landschap aan beide zijden van de Hogehilweg in Amsterdam Zuidoost nog gekenmerkt door kantoren. Deze werden in 2016 gekocht door COD en DUQER en worden de komende jaren door beide partijen in samenwerking met Amvest getransformeerd tot SPOT, een levendige, gemengde stadswijk. SPOT maakt als voorloper een belangrijk deel uit van de momenteel grootste gebiedstransformatie van Amsterdam, Amstel III.

In SPOT Amsterdam worden circa 1.000 woningen gerealiseerd, waarvan circa 100 sociale huurwoningen, 550 middensegment huur- en koopwoningen en 350 vrije sector huur- en koopwoningen in de vorm van studio’s, stadsappartementen, gezinsappartementen en penthouses in diverse prijs- en huurklassen. In de plint is 20.000m² aan voorzieningen te vinden zoals sportvoorzieningen, winkels, creatieve werkruimten, gezellige cafés en restaurants en hotels.

 
Details SPOT Amsterdam

  • Ontwikkelaars: COD en DUQER
  • Stedenbouwkundig masterplan: KAAN Architecten
  • Openbare ruimte: Inside Outside
  • Realisatie eerste fase: Pleijsier Bouw
  • Start bouw: 2020
  • Oplevering eerste woningen: 2023
  • Programma: Woningbouw 1.080 aantal woningen totaal (10% sociale woningbouw, 55% middeldure en 35% dure koop- en huurwoningen) en 20.000 m2 kantoor en voorzieningen.
  • Huurwoningen Amvest: 816 huurwoningen: 108 sociale huurwoningen, 520 middeldure huurwoningen met een maximale huur tot € 1.000 per maand en 188 vrijesectorhuurwoningen. Variërend van compacte (ca. 45-71 m2) tot middelgrote (ca. 85 m2) appartementen. Studio’s, stadsappartementen, lofts, gezinsappartementen en enkele penthouses.
  • Adviseurs Amvest: Amvest werd bij deze transactie geadviseerd door Osborne Clarke (juridisch) en Loyens & Loeff (fiscaal).
  • Adviseurs COD/DUQER: COD en DUQER kregen advies van Loyens & Loeff (juridisch), DirkZwager (fiscaal) en Capital Value (commercieel).

 

HEYDAY_experts-19
Picture of Jinni Christiaanse

11-06-2019

Labelmarketeer voor HEYDAY Interim en Consultancy