<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
HEYDAY-2-780-Banner_1400x180_acf_cropped-11-1

Nieuws

HEYDAY gaat op 2 oktober voor een Autoloze Dinsdag

24 september

Veertig procent van de totale uitstoot van CO2 in Nederland is afkomstig van gebouwen. Op een goede tweede plek van de vervuilers staan auto’s; ongeveer dertig procent van de CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door de kilometers die we samen dagelijks afleggen. Daarom doet HEYDAY op dinsdag 2 oktober weer mee de Autoloze Dinsdag van Enexis, in navolging van de eerste editie op 12 juni.

De Autoloze Dinsdagen zijn door Enexis in het leven geroepen om te onderzoeken welke maatregelen er nodig zijn om deze mobiliteitsverandering te faciliteren. Dit jaar is de Autoloze Dinsdag echter niet meer alleen voor de eigen medewerkers, maar Enexis daagt deze editie ook andere bedrijven uit. Daarom roept HEYDAY haar medewerkers en opdrachtgevers op om op 2 oktober de auto te laten staan en te kiezen voor een duurzaam alternatief.

Flinke reductie

De eerste Autoloze Dinsdag op 12 juni van dit jaar was een groot succes. Meer dan 24 organisaties deden mee, met in totaal 35.000 medewerkers. Dit leverde een CO2-reductie van 350.000 kilogram op. Op social media werd er volop over gepost, waardoor we nog veel meer mensen bewust maken over duurzaam reizen.

Vorig jaar hield Enexis Groep ook al drie interne Autoloze Dinsdagen. Het resultaat: een daling op van 72% in het autogebruik. Een groot gedeelte (40%) van de medewerkers werkte thuis, ongeveer 20% kwam met het openbaar vervoer en 15% besloot om de fiets te pakken. Om thuis te kunnen werken werd er massaal gebruik gemaakt van Skype en telefoon.

Enexis Groep wil het voorbeeld zijn in duurzaamheid. Dit doen we door duurzame keuzes te maken in de manier waarop we werken en reizen. Door te kiezen voor duurzaam reizen, zorgen we samen voor 50% minder CO2-uitstoot in 2020.

#vastgoedmoetduurzamer

Naast deelname aan Autoloze Dinsdag probeert HEYDAY de CO2-uitstoot in Nederland terug te dringen met onder meer VastgoedVerduurzamer.nl. Op VastgoedVerduurzamer.nl is het mogelijk om binnen 24 uur het energielabel van een (kantoor)pand te achterhalen en adviezen te ontvangen die leiden tot energiebesparing. HEYDAY helpt zo vastgoedeigenaren bij de het volledige proces om aan wettelijke eisen voor energielabels te voldoen, kosten te besparen en de uitvoering van de maatregelen.

Delen
Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday