<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

HEYDAY feliciteert Coöperatie VGZ met het gezondste kantoor van Nederland.

Terug naar blog overzicht

Het kantoor van Coöperatie VGZ in Arnhem mag zich het gezondste kantoor van Nederland noemen. Afgelopen maand heeft VGZ voor dit kantoor het Platinum WELL Certificaat v2 ontvangen, wat laat zien dat zij voldoen aan de hoogste eisen van de International WELL Building Institute (IWBI), een methode waarbij de impact van de werkomgeving op de gezondheid en het welzijn van de medewerkers wordt getoetst. HEYDAY feliciteert VGZ met het behalen van deze uitzonderlijke prestatie.

VGZ werkt al jaren vanuit de overtuiging ‘Samen werken aan een gezonder Nederland’ aan een vitale en inspirerende werkomgeving voor haar medewerkers. VGZ gelooft dat een gezonde werkomgeving een positief effect heeft op het welzijn van haar medewerkers. 

Als zorgverzekeraar geeft zij met het gezondste kantoor van Nederland het goede, duurzame voorbeeld voor de eigen medewerkers. Het zorgt ervoor dat mensen zich beter voelen, beter presteren en zich prettig voelen. Door corona heeft dit een extra dimensie gekregen. Het belang van een gezond kantoor is juist in deze tijd toegenomen. Ook al werken er momenteel bijna geen mensen op kantoor, vanwege de coronamaatregelen.

Optimale prestaties op 10 thema’s

Omdat het VGZ-kantoor op een vooruitstrevende manier invulling geeft aan de werkplek, werd VGZ in 2017 onderscheiden met de JLL Winning Workplace Award. Hierna ontstond de ambitie om het gezondste kantoor van Nederland te worden. Daarvoor heeft VGZ de WELL Standard omarmd. Deze standaard omvat ruim honderd onderwerpen, ingedeeld in 10 thema’s, die een beeld geven van de kwaliteit van de kantooromgeving en de bijbehorende faciliteiten en regelingen. Denk daarbij aan de techniek in het gebouw zoals de klimaatinstallatie en de verlichting, maar ook aan niet-technische onderwerpen zoals voeding, ondersteunen van een gezonde privé-werk-balans, sportmogelijkheden en focus op mentale gezondheid. 

VGZ is erin geslaagd om het hoofdkantoor op de 10 verschillende thema’s waar nodig zodanig te optimaliseren, dat het aantoonbaar aan de eisen voldoet. Zij neemt hiermee haar verantwoordelijkheid voor de impact van de werkomgeving op de medewerkers. Daarnaast sluit het naadloos aan op de VGZ doelen op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Samenwerking met HEYDAY

VGZ is van mening dat facilitaire dienstverlening een grote rol speelt in het beleven en ervaren van een prettige werkomgeving. Om dit mogelijk te maken heeft VGZ haar facilitaire model ingericht aan de hand van het WFM-model: workplace, food & beverage en maintenance. Een gedachte die goed aansluit bij de kijk van HEYDAY op facilitaire dienstverlening vanuit haar missie om mensen blij en gebouwen beter te maken.

HEYDAY is sinds 2012 betrokken bij VGZ en inmiddels doorgegroeid tot regiepartner voor alle workplace-gerelateerde diensten, denk aan gastvrouwen, huisvestingszaken, technische dienst, coördinatie, eventmanagement, schoonmaak, FMIS en smart building. Het HEYDAY-team op locatie zorgt er dagelijks voor dat het kantoor van VGZ aan de juiste standaarden voldoet en heeft het kantoor volledig coronaproof ingericht.

HEYDAY feliciteert VGZ met het behalen van deze uitzonderlijke prestatie en is trots op de bijdrage van haar medewerkers in de operatie!

HEYDAY_integrated28
Picture of Lisa Hagoort

09-10-2020

PR & Marketing Adviseur bij HEYDAY