<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
HEYDAY-2-780-Banner_1400x180_acf_cropped-11-1

Nieuws

HEYDAY en CFP introduceren verduurzamen van vastgoed op afstand tijdens coronacrisis

06 april

HEYDAY Facility Management en CFP Green Buildings introduceren drie nieuwe diensten die het mogelijk maken om op afstand vastgoed te verduurzamen tijdens de coronacrisis. In de normale situatie voeren consultants van HEYDAY in samenwerking met CFP scans uit op locatie om onder meer het energielabel van een woning of gebouw te bepalen. Nu dit tijdens de coronacrisis tijdelijk niet de voorkeur heeft, komen de twee partijen met een alternatief op afstand.

HEYDAY en CFP hebben drie mobiele oplossingen aan het dienstenportfolio toegevoegd zodat organisaties zonder fysiek contact alsnog een energieadvies op maat krijgen om te besparen en te verduurzamen met minimale vertraging en kosten. Het portfolio bestaat uit het opmaken van een energielabel, het uitvoeren van een energiescan op afstand en energiemonitoring op basis van een robot.

Om het verduurzamen op afstand mogelijk te maken, verkrijgen de consultants van HEYDAY en CFP de benodigde informatie op een andere manier dan gebruikelijk is. Waar in de normale situatie het pand de belangrijkste bron vormt, wordt de informatie nu verzameld op basis van onder meer tekeningen, het analyseren van onderhoudshistorie en het koppelen van slimme meters om energiedata uit te kunnen lezen. Ook het interviewen van huurders en beheerders of een bezoek aan een leegstaand gebouw geeft veel informatie prijs. Op basis van de verkregen gegevens kan onder meer het huidige energielabel bepaald worden, net als eventuele verbetermaatregelen. Deze informatie geeft bovendien handvatten om geplande werkzaamheden voor meerdere gebouwen doordacht te bundelen en zo te besparen op kosten. 

“Om organisaties in deze uitzonderlijke periode alsnog de mogelijkheid te bieden om te besparen en te verduurzamen, hebben we onze dienstverlening vertaald naar mobiele alternatieven,” licht Joris de Schepper, consultant bij HEYDAY Facility Management, toe. “Ook zonder fysiek contact is het mogelijk om energieadvies op maat te bieden en te verduurzamen met minimale vertraging en kosten.”

Over de samenwerking

Gebouwen zoals kantoorpanden, winkels en woningen zijn verantwoordelijk voor zo’n 40% van de totale CO²-uitstoot. In 80% van de panden is een reductie van de CO²-uitstoot te behalen door op een andere manier met installaties en energieverbruik om te gaan. Om dit terug te dringen werken HEYDAY en CFP al langere tijd nauw samen om de gebouwde omgeving in Nederland te verduurzamen. Door kennis te bundelen in dit partnership, bieden de twee partijen een goede oplossing voor facilitair- of huisvestingsmanagers die worstelen met het organiseren van CO²-reductie van hun panden. Dat doen zij onder meer bij de Gemeente Nijmegen.

Zelf aan de slag met verduurzaming? In dit whitepaper zetten we uiteen hoe je in vijf stappen een duurzamer bedrijfspand kunt realiseren. Download het whitepaper hier:

whitepaper duurzaam vastgoed

Delen
Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday