<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
HEYDAY-2-780-Banner_1400x180_acf_cropped-11-1

Nieuws

FRIS en HEYDAY lanceren modulaire aanpak voor 1,5-meter kantoor met behulp van kunstmatige intelligentie van PLANALOGIC

30 juli

De drie partijen slaan de handen ineen om een significante, positieve en toekomstbestendige impact te creëren op de gebouwde omgeving in Nederland tijdens én na de coronacrisis

FRIS en HEYDAY Facility Management weten met het toepassen van kunstmatige intelligentie wel 50% meer mensen veilig en comfortabel terug op kantoor te krijgen. Dat is hard nodig nu uit diverse onderzoeken van o.a. Harvard is gebleken dat de 1,5-meter samenleving zeker nog tot 2024 realiteit zal zijn. De partijen lanceren een modulaire aanpak voor het realiseren van een toekomstbestendig 1,5-meter kantoor met behulp van slimme technologie. FRIS en HEYDAY slaan hiervoor de handen ineen met Planalogic, een proptech bedrijf dat steden en gebouwen ontwerpt met behulp van algoritmes. Samen vinden ze de beste werkplekinrichting voor bedrijven, waarbij tot 60% betere resultaten behaald worden.

Binnen haar eigen klantportfolio zag FRIS een toenemende behoefte aan een modulaire corona-aanpak. Dit om de eenvoudige reden dat elke organisatie en dus ook het pand uniek is en vraagt om een andere oplossing. Om haar klanten in het volledige scala aan mogelijkheden te voorzien, zocht FRIS de samenwerking op met HEYDAY en Planalogic. De partijen verenigen hun krachten om een significante, positieve en toekomstbestendige impact te hebben op de gebouwde omgeving in Nederland tijdens én na de coronacrisis.

“FRIS heeft al jaren het motto dat je de klant moet ontzorgen, vooral nu in tijden van crisis is het van cruciaal belang dat de ondernemer zich kan focussen op de inhoud en niet de randvoorwaarden. Dankzij de synergie tussen de producten en diensten van zowel HEYDAY en Planalogic kunnen wij dit onze klanten bieden”, licht Hans Peter Fris, managing director van FRIS, de samenwerking toe.

“Nu het vooruitzicht is dat het coronavirus voor langere tijd onder ons blijft, zijn meer structurele oplossingen gewenst. Bovendien is de verwachting dat we vaker te maken krijgen met virussen. Het is tijd om na te denken over een toekomstbestendige aanpak,” zegt Bob Mols, CEO van HEYDAY. “We willen dit vraagstuk positief benaderen: hoe kunnen we kantoren veiliger en prettiger maken, zonder te snijden in de maximale bezetting? Samen met FRIS vonden we de oplossing in de slimme technologie van Planalogic.”

Kunstmatige intelligentie

De slimme technologie van Planalogic rekent op basis van kunstmatige intelligentie de meest ideale werkplekinrichting in, waarbij het systeem rekening houdt met 1,5-meter afstand. Pim van Wylick van Planalogic licht toe: “Onze algoritmes evalueren miljoenen inrichtingsopties. Eerst kijken we hoeveel werkplekken passen volgens de 1,5 meter richtlijn. Vervolgens plaatsen we deze plekken zodanig, dat iedere werkplek nog eens x% extra ruimte krijgt.” De algoritmes houden ook rekening met looplijnen en werkplekscheiding. Gekozen is om deze zoveel mogelijk met groen elementen in te vullen. Hiermee draagt het concept bij aan een hogere wellbeing en verdere vergroening van de werkvloer.

Krachtenbundeling

Waar HEYDAY kennis en kunde op het gebied van facilitaire dienstverlening, werkplekinrichting en huisvesting met zich meebrengt, levert Planalogic op basis van kunstmatige intelligentie de meest optimale werkplekinrichting aan. De consultants van HEYDAY vertalen de werkplekinrichting van Planalogic naar de praktijk, coördineren de uitvoering ervan en adviseren over de inrichting van het bijbehorende dienstverleningsconcept. Zodra uit analyse blijkt dat de huidige huisvesting niet meer past, kan FRIS helpen bij het vinden van een nieuw pand. Zo vullen de services van FRIS, HEYDAY en Planalogic elkaar naadloos aan.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Klik hier om de brochure te downloaden of hier voor meer informatie op onze website. Liever direct contact met een specialist? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Delen
Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday