<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
HEYDAY-2-780-Banner_1400x180_acf_cropped-11-1

Nieuws

Wat een bak energie! (verslag 2e editie Facility Matters)

29 november

De tweede editie van Facility Matters, het kennisfestival voor young FM-professionals, op 21 november in Nieuwegein is met 350 deelnemers een groot succes geworden. Het festival werd voor de tweede maal georganiseerd door Facto in samenwerking met founding father HEYDAY Facility Management.

Naast HEYDAY waren ook founding fathers Arrange Interim, Facilicom en partners Sodexo, CSU, HTC Advies/Atir, ISS, Yask, TOPdesk, VFM, Rohde & Grahl en Nescafé betrokken bij het festival. Het programma bestond onder meer uit tal van sessies, gegeven door zowel young professionals zelf als door facilitair experts van aansprekende organisaties zoals Ahoy Rotterdam, Booking.com, Vattenfall, Menzis en Gemeente Utrecht. Vanuit HEYDAY stonden Fréderique Haanraadts en Klaas Jan de Vries op het podium. 

Tijdens en na de dag werden volop reacties gedeeld via social media, zoals deze op LinkedIn: ‘Facility matters is al weer voorbij. Wat een top editie! Samen met nog 300 andere FM profs gelachen, geleerd en geïnspireerd. Wat een bak energie!’

facility matters 2019

Werkgeluk

Na de energieke opening door hosts Tiko Smetsers (Arrange Interim FM) en Rosine van Scherpenseel (RAI Amsterdam) was het woord aan Arjen Banach, die inging op persoonlijk werkgeluk. In een presentatie van zo’n drie kwartier nam hij de aanwezigen mee in zijn visie op werkgeluk (een woord dat hij eigenlijk te abstract vindt en liever zou vervangen door energie) en de rol die zowel organisaties als young professionals zelf hebben om werkgeluk te realiseren.

Daarbij zijn volgens Banach drie dingen van belang: zingeving (draag je bij aan iets groters?), autonomie in het werk (is er genoeg regelruimte zodat je zelf veranderingen kunt doorvoeren waardoor processen logischer verlopen of klanten beter worden geholpen) en plezier (het werk moet wel leuk zijn en bij je passen).

Een mooi moment was toen Banach aangaf dat werkgeluk ook in kleine dingen kan zitten, zoals af en toe iets voor een ander doen terwijl dat niet perse hoeft. Op de vraag wie daarvan een recent voorbeeld had staken diverse mensen hun vinger op. Een van hen, student Facility management Cenet Kumas, werd door Banach het podium opgeroepen, waarna hij haar vroeg even – met haar oren dicht – terzijde te gaan staan. Nadat hij de zaal op fluistertoon kort had ‘geïnstrueerd’ werd Kumas bij terugkomst op het podium verrast met een daverend applaus, dit als als beloning voor haar actie.

Vervolgens gingen de aanwezig uiteen om deel te nemen aan de subsessies, gegeven door young professionals zelf en door meer ervaren facility professionals.
In de pauzes werd er onder het genot van drankjes en hapjes flink genetwerkt in de FM Garden, waar de young professionals met elkaar en met de aanwezige partners nader kennis konden maken.

moonshot area

Moonshot Area

In de Moonshot Area gingen onder leiding van Wisse Stenchlak (Atelier), Fanny Nagelmaeker (VFM) en een aantal innovators meerdere deelnemers aan de slag met uitdagende facilitaire vraagstellingen cq problemen. Met als doel om in drie kwartier samen tot een innovatieve oplossing te komen.

De jury, bestaande uit Arjan Elst (Arrange Group), Rogier Verbeek (Facilicom) en Herman Spoelstra (Heyday Facility Management) beoordeelde de eindresultaten, waarna een van de groepen als winnaar op het hoofdpodium in het zonnetje werd gezet.

avocadao show

 

It’s all about avocado’s

Van 45 stoelen en een roze bank in een pandje in de Pijp in Amsterdam tot een een succesvol restaurantconcept dat inmiddels wordt uitgerold over tal van Europese steden. Dit bijzondere verhaal van Ron Simpson vormde de afsluiting van Facility Matters. Simpson, van huis uit marketeer maar tegenwoordig vooral bekend als (mede)bedenker en eigenaar van The Avodaco Show vertelde in een vlammend betoog van drie kwartier over de totstandkoming van The Avocado Show, een restaurant waar alle gerechten zijn gebaseerd op avocado’s.
Waarom avocado’s? Het is een zeer voedzame vrucht, je kunt het op tal van manieren bereiden en presenteren, het is superlekker en het bevat goede vetten, aldus Simpson.

Simpson besprak van ideevorming tot en met uitvoering wat hij allemaal tegengekomen is tijdens het traject en welke rol social media heeft gespeeld en nog speelt bij de (verdere) bekendmaking van het idee. Ook gaf hij inzicht in enkele spin offs (‘We hebben nu een webshop met zo’n 40 artikelen en van ons kookboek zijn zo’n 25.000 exemplaren verkocht’) en de manier waarop The Avocado Show zichzelf in korte tijd heeft ontwikkeld tot een merk.

De ‘succesformule’ van zijn bedrijf vatte hij samen met drie woorden: Sustainable (focus op duurzaamheid), Love (doe wat je doet met liefde) en Brand (zorg dat je een merk wordt).

Na afloop van Simpsons betoog was er een drukbezochte borrel en kwam Facility Matters 2019 ten einde. Op naar een volgende editie in 2020!

Delen
Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday