<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
HEYDAY-2-780-Banner_1400x180_acf_cropped-11-1

Nieuws

Anderhalvemeterstore en kantoorapp voor afstand tot collega's: corona stimuleert Eindhovense ondernemers

18 april

De anderhalvemetereconomie stimuleert Eindhovense ondernemers om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen. De anderhalvemeterstore en een app voor de bewaking van anderhalve meter afstand op de kantoorvloer zijn gelanceerd.

Door: Eindhovens Dagblad

Werkplek reserveren

HEYDAY Facility Management uit Eindhoven test een app die kantoorgebruikers in staat stelt om de afstand van anderhalve meter tussen medewerkers te bewaken.  

Via het online platform van het bedrijf zijn alleen werkplekken te reserveren die voldoende afstand behouden. De werkplekken die daaraan niet voldoen zijn buiten gebruik. Een medewerker kan vanuit huis een plaats reserveren voor de dag dat hij of zij op kantoor wil werken. Voor het reserveren van vergaderruimtes werkt het op dezelfde manier. 

Het Eindhovense bedrijf maakt gebruik van een bestaand softwareplatform waarmee de bezettingsgraad van kantoorruimtes wordt gemonitord met behulp van sensoren. Het systeem is zo aangepast dat met de afstand rekening wordt gehouden. 

Plattegrond opnemen in app

Ook voor kantoren die niet zijn voorzien van sensoren wordt de oplossing aangeboden. ,,Dat kan door de plattegrond van de ruimte op te nemen in de app en in te voeren welke plekken wel of niet beschikbaar zijn", zegt een woordvoerster van het bedrijf.

ED 3

In vier dagen tijd timmerden Richard de Witte en Dirk Vorstenbosch hun internetplatform anderhalvemeterstore.nl in elkaar. 

Quarantaine bierpakket

Producten van zo’n twintig ondernemers uit de regio voor de anderhalvemetersamenleving staan er al op. Met preventieschermen tegen de overdracht van het coronavirus, vloerbelijning en mondkapjes. Maar ook schoonmaakmiddelen, een quarantaine bierpakket en thuiswerkpakket met magazines. 

De Eindhovense ondernemers Vorstenbosch van reclamebureau Vormgenoten en De Witte van websitebouwer Mediacooks vonden elkaar in het initiatief. ,,Met het platform willen we de anderhalvemetersamenleving ondersteunen door zo veilig mogelijk mensen met elkaar te verbinden”, zegt De Witte. 

Autoschermen voor taxichauffeurs

De webwinkel krijgt volgens hem al orders uit het hele land binnen. Vooral voor de preventieschermen is veel belangstelling, laat hij weten. ,,Met name ook voor autoschermen voor taxichauffeurs en cabineschermen voor vrachtwagenchauffeurs, zodat zij veilig hun werk kunnen doen.”

De komende periode staan we voor de grote uitdaging om Nederland klaar te maken voor de 'anderhalvemeter economie'. Het bewaren van 1,5 meter afstand tot anderen heeft grote impact op de huisvesting van een organisatie en het werkplekconcept. Weet je niet waar je moet beginnen? Onze specialisten staan voor je klaar. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

New call-to-action

Delen
Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday