<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
HEYDAY-2-780-Banner_1400x180_acf_cropped-11-1

Nieuws

Thuiswerker wil collega’s weer zien: ‘Bureau reserveren via app’

08 juni

In ‘het nieuwe normaal’ blijft thuiswerken de norm en naar je werk gaan de uitzondering. Af en toe mag het best, maar alleen als er plek is. Een gezellige vrijdagmiddagborrel is er voorlopig al helemaal niet bij: werkgevers grijpen allerlei technologische snufjes aan om te voorkomen dat het ergens druk wordt. Een van de mogelijkheden is iBASX, de app van HEYDAY die gebouwgebruikers in staat stelt om anderhalve meter afstand tot anderen te bewaren.

Bron: De Telegraaf

Projectmanager Hein heeft vorige week twee dagen op kantoor gewerkt. „Heel prettig. Ik heb thuis twee kleine kinderen, dus het is wel lekker om af en toe naar mijn werk te kunnen gaan. En gezellig om mijn collega’s weer te zien.”

Zijn werkgever, zonnepanelenbedrijf KiesZon, gebruikt sinds afgelopen week een app van HEYDAY, om werknemers bureaus te laten reserveren. Daardoor kan de drukte op het kantoor in Rosmalen worden gereguleerd. „Eerder werkte ik ook wel eens hier, want ik woon vlakbij”, vertelt Hein. „Maar toen zat ik helemaal alleen op de afdeling. Dat was een beetje treurig.”

„Ongeveer 30% van de medewerkers is nu op kantoor, dat is ook de bedoeling”, vertelt hr-manager Dina Blom van het bedrijf. „In Brabant hadden we al snel door hoe ernstig het coronavirus was. Bijna iedereen werkte de afgelopen tijd thuis, dat kan ook. Maar nu willen we mensen laten terugkeren als ze bijvoorbeeld een overleg hebben.”

Fysiek contact

Hoewel de afgelopen tijd heeft geleerd dat thuiswerken in heel veel gevallen best prima mogelijk is, moeten we het belang van kantoor niet onderschatten, zegt Anabel van Nunen, coördinator van de opleiding tot werkgeluksdeskundige aan de Fontys Hogeschool. Of specifieker: het fysieke contact met collega’s.

„Het werkt allemaal wel, digitaal. Maar na een digitale Teams-vergadering druk je op een knop en zit je weer alleen. Je kunt niet even bijkletsen of je hart luchten. Toch weten we uit onderzoek hoe belangrijk dat soort contact is om je werk leuk te blijven vinden”, zegt Van Nunen. „Ik zie in mijn eigen omgeving hoe mensen elkaar toch opzoeken. Hogescholen zijn tot september dicht, maar teams vergaderen in de buitenlucht om elkaar even in de ogen te kunnen kijken. Dat werkt ook.”

Voldoende afstand

Er zijn de afgelopen weken in rap tempo digitale oplossingen bedacht om werknemers veilig te kunnen laten terugkeren naar hun werkplek. Ook bij vergaderruimtes en bijvoorbeeld de kantine moet worden ingecheckt, om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijk in een ruimte zijn. Een half jaar geleden had dat waarschijnlijk nog sciencefiction-achtig geklonken, nu is het de nieuwe realiteit.

1,5-meter app: iBASX

De app van HEYDAY heet iBASX. Via het platform zijn alleen werkplekken te reserveren die voldoende afstand behouden. De werkplekken die daaraan niet voldoen zijn buiten gebruik. Een medewerker kan vanuit huis een plaats reserveren voor de dag dat hij of zij op kantoor wil werken. Voor het reserveren van vergaderruimtes werkt het op dezelfde manier. 

HEYDAY maakt gebruik van een eigen softwareplatform waarmee de bezettingsgraad van kantoorruimtes wordt gemonitord met behulp van sensoren. Het systeem is zo aangepast dat met de afstand rekening wordt gehouden. Ook voor kantoren die niet zijn voorzien van sensoren wordt de oplossing aangeboden, door de plattegrond van de ruimte in de app op te nemen en in te voeren welke plekken wel of niet beschikbaar zijn. 

Meer weten over de mogelijkheden? Klik hier voor meer informatie.

IMG_6517

Delen
Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? neem contact op met heyday