<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://px.ads.linkedin.com/collect/?pid=1164826&amp;fmt=gif">
Terug

Duik in de wereld van onze diensten.

Alliander selecteert HEYDAY als IFM-partner.

Terug naar blog overzicht

HEYDAY Integrated is per 21 augustus 2021 de nieuwe Integrated Facility Management-partner van netwerkbedrijf Alliander. De twee partijen hebben een handtekening gezet onder een meerjarige overeenkomst, waarbij HEYDAY het beheer van de facilitaire soft services van Alliander overneemt. Door de samenwerking met HEYDAY kiest Alliander voor een partner waarmee zij een belangrijke stap zet in de ontwikkeling naar een toekomstbestendige en wendbare organisatie.   

Alliander maakt na acht jaar het managing agent-model te hebben toegepast de strategische keuze om door te ontwikkelen tot een integrale facilitaire oplossing voor soft services.

Dankzij de gunning wordt HEYDAY verantwoordelijk voor het operationeel en tactisch facilitair management, bestaande uit onder meer schoonmaak, sanitaire middelen, glasbewassing, catering, warme- en koude dranken, groenvoorziening, kantoorartikelen en een verhuisdienst. HEYDAY gaat de werkomgeving van circa 7.000 medewerkers beheren en neemt een deel van de medewerkers van de huidige dienstverlener over. Voor de facilitaire Hard Services heeft Alliander Royal HaskoningDHV gecontracteerd.

Met HEYDAY als nieuwe partner kiest Alliander voor een volgende stap op gebied van Facility Management. Ernst-Willem van Drumpt, manager Facilities zegt daarover: “We hebben een enorme uitdaging op het gebied van de energietransitie, waardoor kostenefficiëntie ook binnen Facilities centraal staat. De ontwikkelingen op gebied van de werkomgeving volgen elkaar in een rap tempo op, zeker in de huidige coronaperiode. Dit vraagt om wendbaarheid in de samenwerking én de dienstverlening. Daarnaast is digitalisering binnen Alliander een belangrijk innovatie- en versnellingsthema. Data zal steeds meer aan de basis staan voor het vormgeven van onze dienstverlening. Deze thema’s stonden dan ook centraal in de Europese aanbesteding.” 

“Onder de naam ‘1FM Coalitie’ hebben we een integrale oplossing voor Alliander ontwikkeld, waarmee zij inzicht en grip heeft op de facilitaire kosten, kwaliteit en professionele aansturing”, licht Remko Stolk, algemeen directeur van HEYDAY, toe. “In de samenwerking staat het duurzaam en betaalbaar faciliteren van werknemers en bezoekers centraal, zodat zij zich optimaal kunnen richten op hun kerntaken en doelen. De toepassing van data-driven facility management en duurzaamheid zijn bovendien belangrijke pijlers in het nieuwe samenwerkingsverband.” 

Naast duurzaamheid en circulariteit speelde ook diversiteit en inclusie een belangrijke rol bij de aanbesteding. Alliander en HEYDAY zullen in de samenwerking nadrukkelijk plaats bieden aan een brede doelgroep medewerkers, waarbij duurzame inzetbaarheid en gelijke kansen voor iedereen centraal staan. De samenwerking heeft een looptijd van vier jaar met optie tot verlenging. 

Linkedin afbeelding

Op de foto (v.l.n.r.): Remko Stolk, algemeen directeur HEYDAY, Marco Noort, klantmanager HEYDAY, Ernst-Willem van Drumpt, manager facilities Alliander en Mark Hamstra (staand), leveranciersmanager Alliander. Fotografie: Maarten Eekelaar Tilburg

HEYDAY_integrated3
Picture of Lisa Hagoort

01-06-2021

PR & Marketing Adviseur bij HEYDAY